Novice

Prihodnje leto prihaja osvežena Opel Insignia

Prenovljen videz in nadgrajene tehnologije naj bi bile prvič predstavljene v pričetku prihodnjega leta.

Iz fotografij so že na prvi pogled razvidne spremembe sprednjega dela, ki z drugačno masko in novo obliko žarometov deluje še bolj mogočno ter prepoznavno, medtem ko so v spodnjem delu zadnjega odbijača integrirane cevi novega dvojnega izpušnega sistema. Kljub ne preveč radikalni prenovi naj bi po besedah predstavnikov znamke tokratne stilske spremembe še dodatno poudarile dinamičnost in kupejevsko silhueto avtomobila.

V novi Insigniji bo na voljo, kot se za ta razred spodobi, obilica sodobnih tehnologij in asistenčnih sistemov. Poleg nove generacije sprednjih žarometov IntelliLux LED s 168 LED elementi visoke svetilnosti naj bi energijsko učinkovitost povečali še z uporabo LED tehnologije v preostanku svetilnih teles. Boljši pregled dogajanja za vozilom bo omogočila nova, izboljšana zadnja kamera skupaj z opcijskim opozorilnikom na dogajanje in objekte za vozilom, ki uporablja radarsko tehnologijo. Vozniku naj bi bili še dodatno v pomoč sistem za opozorilo pred trkom z zaznavo pešcev in samodejno zaviranje v sili, sistem za ohranjanje voznega pasu, zaznavanje vozil v mrtvem kotu, prilagodljivi tempomat, prikaz informacij na vetrobranskem steklu ter sistem za prepoznavo prometnih znakov.

Sprememb v notranjosti, tako kot morebitnih sprememb motorizacije, zaenkrat pri Oplu še ne razkrivajo, znano je le, da bo v prenovljenem modelu izboljšan multimedijski sistem z novim, modernejšim uporabniškim vmesnikom, povezljivostjo s sistemi Android Auto in Apple CarPlay ter možnostjo brezžičnega polnjenja mobilnih naprav.

Prva generacija modela Insignia je bila predstavljena pred desetimi leti, skupno pa je iz proizvodnih linij v nemškem Rüsselsheimu prišlo že skoraj 1,2 milijona primerkov obeh do zdaj predstavljenih generacij tega modela. Nova Insignia bo premierno razkrita januarja prihodnje leto v sklopu avtomobilskega salona v Bruslju.

Avtomobilizem.com (Vir: Opel, Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot ponovno pripravljen za Le Mans
Hyundai Nexo z rekordno razdaljo na vodikove gorivne celice