Novice

Peugeot želi ohraniti položaj 3008 med močno konkurenco

Peugeot je na sredini življenjskega cikla osvežil svojo prodajno uspešnico, da bi ji omogočil dostojen nastop v zaostrenih tržnih pogojih.

Prenova zunanjosti prinaša običajne spremembe, s kakršnimi proizvajalci običajno posodobijo modele, da ustrezajo videzu najnovejših izdelkov. Na sprednjem delu kraljuje maska brez okvirja, ki se razteza vse do preoblikovanih žarometov z novim svetlobnim podpisom (LED serijsko, polna tehnika LED z ločenim načinom za meglo pri GT in GT Pack) ter s tem povezuje glavne oblikovne elemente. Nad njo je sredinsko nameščen emblem 3008, predrugačen pa je tudi prednji odbijač. Tudi po prenovi se videz prednjega dela seveda razlikuje med različicami, pri čemer sta daleč najbolj izstopajoči GT in GT Pack.

Zadek prenovljenega 3008 je prepoznaven po drugačnih lučeh (zatemnjeno steklo, v polni tehniki LED in s tridimenzionalnim učinkom značilnih krempljev) ter posodobljenih sekvenčnih smernikih. Različica GT Pack je dobila 19-palčna platišča, za popoln vtis pa so pri proizvajalcu še razširili barvno paleto modrima odtenkoma Celebes in Vertigo. Videz avtomobilov s paketoma GT in GT Pack bo po želji lahko nadgrajen z novim paketom črnih poudarkov (Black Pack).

Spremembe značilnega Peugeotovega i-Cockpit ob svežih kombinacijah dodatkov in oblazinjenja vključujejo nov sklop bolje vidnih in izdatno prilagodljivih 12,3-palčnih digitalnih merilnikov za boljšo vozniško izkušnjo, drugačen pa je tudi 10-palčni sredinsko nameščeni visokoločljivostni zaslon infozabavnega sistema, ki ga še vedno dopolnjujejo tipke za hiter dostop do najpomembnejših nastavitev. Klasično gnani modeli s samodejnim menjalnikom bodo imeli serijsko sredinsko nameščen izbirnik voznih načinov (Normal, Sport ali Eco), hibridi pa bodo imeli dodano izbiro med vožnjo v električnem, hibridnem, športnem ali štirikolesno gnanem (za Hybrid4 300) načinu.

Ko je govora o povezljivosti in založenosti z vozniškimi pomagali, prenovljeni 3008 prevzema sisteme, ki jih imajo na razpolago vsi Peugeotovi najnovejši modeli.

Filozofija Moč izbire klasičnim pogonskim sklopom (bencinski 1,2-litrski trivaljnik PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8 ter 1.6-litrski štirivaljnik PureTech 180 EAT8 oziroma dizelski 1,5-litrski štirivaljnik BlueHDi 130 S&S MT6, BlueHDi 130 S&S EAT8) dodaja dve elektrificirani različici. Prva je Hybrid 225 e-EAT8 (sistemska moč 165 kW/225 KM) z do 56 kilometri dosega v električnem načinu, druga pa štirikolesno gnana Hybrid4 300 e-EAT8 (sistemska moč 220 kW/300 KM, dva elektromotorja) z do 59 kilometri dosega v električnem načinu. Obe sta opremljeni z enakim baterijskim sklopom kapacitete 13,2 kWh in serijsko omočata enofazno polnjenje s 3,7 kW, opcijsko pa 7,4 kW. Predvideni čas polnjenja znaša med uro in 45 minut (7,4 kW preko domače hitre polnilnice) ter sedmimi urami (3,7 kW preko gospodinjske vtičnice 8A).

Pri znamki bodo izkušnjo uporabnikov obeh priključno-hibridnih verzij nadgradili s serijo dodatnih storitev, ki so jih razmejili na tri sklope (Easy-Charge, Easy-Move in Easy-Care) ter mobilno aplikacijo MyPeugeot.

Prenovljeni Peugeot 3008 bo v Sloveniji po napovedi zastopnika na voljo januarja 2021.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Peugeot želi ohraniti položaj 3008 med močno konkurenco"


drugmirko
3 leta 7 meseci nazaj

hja… ko sem kak teden nazaj vidu kompjuterske risbe facelifta je bla moja reakcija enaka spodnjim komentarjem… ko sem par dni nazaj vidu fotko tistega rdečega, mi je bil čuden ampak neprimerno boljši, kot je zgledalo na tistih sivih kompjuter rendrih…. danes, ko so prišle uradne fotke se mi pa že dopade! in to kar zelo! avto zgleda čisteje in elegantneje in mislim, da bi tudi v živo znalo zgledat dobro!

tudi notranjost in nova grafika displejev mi je lepša kot prej, za novi, večji zaslon infotainmeta pa nisem čist ziher… stari je na to stopničasto armaturo pasal… nekako se je “zlil” z okoljem (in v živo veliko bolj kot na fotkah)… tale mi pa nekam “štrli iz okolice”. zato pa definitivno zelo lajkam novi “beton look” na armaturi pri notranjosti s sivimi sedeži 😀 ….
no, najbrž gre za tkanino, vseeno pa upam, da jim je končno ratalo v proizvodnjo spravit tisto 3D apliciranje različnih materialov na armature (tkanin, lesa, furnirjev in tudi kamna), ki so ga kazali par let nazaj na enih konceptih Citroena in Peugeota in razvoja Faurecijinih procesov proizvodnje armatur….

chad
3 leta 7 meseci nazaj

Tiste črte so za muhe lovit. 2017 sem sedel v tem avtu na avtomobilskem salonu v Lj, edini kokpit, ki me je takrat navdušil od nepremijskih znamk z materiali, izdelavo in estetiko na nivoju. Takoj sem vedel, da jih ne bo dosti, saj ima le malo ljudi dober okus 😀

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Torej, tisti ki ga ne kupi, nima dober okus? Kot tisti rek v reklamah; samo v bolje založenih trgovinah.

matejxx
3 leta 7 meseci nazaj

Tale štrleč zaslon je enostavno grd. Edini Peugeot, ki jim je uspel je 508, vse druga je pa obup.

srcnik
3 leta 7 meseci nazaj

No ja, jih je kar dosti na cesti… Tako da bolj malo veš 🙂

Skyen
3 leta 7 meseci nazaj

Tiste črte spredaj pod lučmi so čisto nepotrebne in uničijo sprednji masko + tisti ogromni fake venti za zajem zraka… Brez tistih črt zgleda še ok (sploh recimo v temnejših barvah, kjer te črte niso toliko vidne). Totalni overdesign..

srcnik
3 leta 7 meseci nazaj

Kako jim uspe iz lepega sprednjega konca narediti grdega? Ker tole je zdaj nek nametan zmazek… :/

 
Kia je prenovila Stinger
Škoda Enyaq iV deluje kot popoln sodobni električni križanec

Več vsebin

Testi

Levjesrčni

Peugeot 3008 HYbrid 1.6 THP 200 (300 AWD) GT