Novice

Pininfarina bo izdelal samo 5 primerkov Battiste Anniversario

Pininfarina bo na 2,6 milijona evrov ovrednoten Battista Anniversario ponudil trgu v samo petih ponovitvah.

Pininfarina je lansko leto salon v Ženevi izkoristil za predstavitev Battiste, za letos pa so načrtovali pokazati v živo še njeno posebno, številčno močno omejeno izpeljanko Anniversario. Ta bo delček od skupne serije 150 Battist, ki jih nameravajo Italijani izdelati. Zaradi odpovedi salona v zadnjem trenutku Italijanom ni preostalo drugega kot da se zatečejo po pozornost na splet. In to so tudi naredili.

Battista Anniversario je serijsko opremljen s paketom Furiosa, ki ga sestavljajo prednji spojler, bočna krilca in zadnji difuzor iz lahkih ogljikovih vlaken. Karoserija je odeta v kombinacijo modre Iconica in bele Sestriere ter mestoma prozorno lakiranih površin iz ogljikovih vlaken. Izvedenki lasten je spojler vrh zadka avta, zadnja krilca in nekatere druge podrobnosti. Lakiranje Battiste v skupno tri odtenke, sivo Antonelliano, modro Iconica in belo Sestriere traja skupaj več tednov ter je strogo ročno delo. Luca Borgogno, šef oblikovanja pri Pininfarini, pravi, da je to eden najbolj zapletenih postopkov lakiranja v avtomobilskem svetu.

Izpeljanki Anniversario lastna so platišča Impulso premera 21 palcev, ki naj bi prinesla vsako po 2,5 kilograma prihranka na masi v primerjavi s serijskimi platišči. V kabini Battiste Anniversario je zaslediti še kombinacijo črnega usnja in alkantare, šivi in varnostni pasovi pa so izvedeni v kontrastni modri barvi.

Mehanika ostaja prenesena od ostalih Battist in jo med drugim sestavljajo štirje pogonski elektromotorji s skupno močno 1.397 kW oziroma 1.900 KM moči in kar 2.300 Nm navora. Pininfarina napoveduje pospešek do stotice v manj kot dveh skundah, do 300 km/h v manj kot 12 sekundah ter največjo hitrost 350 km/h; 120 kilovaturna baterija naj bi zagotavljala do 500 kilometrov dosega z eno polnitvijo.

Pininfarina bo sicer zagnal proizvodnjo običajne Battiste letos proti koncu letošnjega leta v Cambianu blizu Torina v Italiji, izpeljanke Anniversario pa bodo izdelali istočasno z običajnimi Battistami in njenimi prihodnjimi posebnimi omejenimi serijami, namenjenimi zbirateljem

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropski avto leta 2020
500e je novi električni Fiat 500