Novice

500e je novi električni Fiat 500

Medtem ko je bil prvi električni Fiat 500 le pogonsko predelan običajni 500, je novinec postavljen na ločeno platformo.

Četudi deluje novinec zelo poznano, gre za čisto nov avto. Fiat je njegov razvoj začel od osnov dalje. Tehničnih podrobnosti v tem trenutku še niso zaupali, a gotovo bo avto premogel večjo baterijo kot predhodnik (24 kWh), kar se bo odražalo v večjem dosegu z eno polnitvijo. Današnjemu stanju tehnike električnih avtomobilov primerna je tudi pričakovana zmožnost hitrega polnjenja baterije.

Lansko leto je Olivier Francois napovedal, da bo novi Fiat 500e stal na lastni, za električne modele razviti platformi ter bo ostal zvest vsemu, kar Fiat 500 predstavlja od vsega začetka. Majhnost ostaja, kot tudi simpatičnost njegove podobe. Da je ta bolj evolucija kot revolucija, je bilo ob tem ravno tako pričakovano, manj logična pa je uporaba LED tehnike za glavnino svetlobne opreme avta.

Na zunanjosti je opaziti tudi v nadomestek maske motorja vgrajen stiliziran napis 500e namesto značke Fiat, ki je tam doslej kraljevala. Čisto nova je tudi notranjost, kjer zasledimo močno fizičnih stikal očiščen prostor in velik centralno nameščen zaslon večje diagonale, kot smo jih vajeni iz drugih Fiatov.

Začetek prodaje novega Fiata 500e je pričakovan za letošnjo poletje. Upoštevaje njegovo opcijo brezstrešne zasnove je to skrajni čas, da bodo prvi lastniki uživali v »neslišni« vožnji zgoraj brez.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pininfarina bo izdelal samo 5 primerkov Battiste Anniversario
Alfa Romeo je obudila kratico GTA

Več vsebin

Novice

Tudi Fiat 500e z blago-hibridno različico?

Predstavitve

Pripravljen na slavje

Fiat 500e 3+1: slovenska predstavitev
Novice

Obrat Mirafiori bo namenjen proizvodnji električnih vozil