Novice

Evropski avto leta 2020

Kljub temu, da je bilo zaključno dejanje izbora za Evropski avto leta tudi letos v prostorih ženevskega Palexpa, pa je z njegovo publiko precej drugače, saj smo ga mediji večinoma spremljali v neposrednem spletnem prenosu.

Letos se je marec za avtomobiliste začel precej drugače kot ponavadi, nihče pa v tem trenutku še ne ve ali bo odpoved mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi imela le precejšnje finančne ali tudi kakšne bolj daljnosežne posledice.

Pred nami je nekaj dni virtualnih predstavitev, ki bodo v določeni meri nadomestile številne napovedane premiere. Je pa vsaj uvod precej tradicionalen, saj je znano, kateri izmed sedmih finalistov, ki so se na končni seznam prebili med 35 kandidati, je najbolj prepričal 60-člansko strokovno žirijo.

Zmagovalca so izbrali med konec lanskega novembra razkritimi finalisti:

S skupaj 281 točkami si je prestižno zmago letos prepričljivo priboril Peugeot 208, ki je za sabo pustil Teslin Model 3 (242) in veliko dražji Porsche Taycan (222). Več kot dvesto točk je z glasovi žirantov zbrala še Fordova Puma (209), najmanj prepričljiva pa sta se jim zdela Toyota Corolla (152) in BMW serije 1 (133).

Čestitke organizatorjev je v video klicu prevzel Jean-Philippe Imparato, izvršni podpredsednik znamke Peugeot.

Očitno smo v našem uredništvu razvili šesti čut, saj smo prav danes zjutraj objavili prvi test Peugeota 208 ;-).

Avtomobilizem.com (Vir: COTY. Sike: COTY, YT.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Evropski avto leta 2020"


4 leta 1 mesec nazaj

Kdor takšnim izborom verjame itak ne razmišlja s svojo glavo…vse to je plačana promocija, tako kot razni “neodvisni” reviewi v kakšnih znanih oddajah oz. revijah

4 leta 1 mesec nazaj

če bi bil nemec izbran, verjetno ne bi imel pripomb

4 leta 1 mesec nazaj

meni je clio bolj konkreten avtomobil, tako po zunanji obliki, kot pri notranjosti

4 leta 1 mesec nazaj

IMO bi si naziv bolj zaslužila Clio (zaradi kakovostnega preskoka in overall najboljšega price/performance v svojem razredu) ali Corolla (najboljši hibridni pogon v svojem razredu).

4 leta 1 mesec nazaj

Tudi jaz mislim, da bi moral dobiti naslov Clio ali pa Corolla. 208 pa res ni nič posebnega razn zunanjega dizajna, ki je tudi “komsi komsa”, kakor za koga.

Skyen
4 leta 1 mesec nazaj

PR oddelku se kar oči solzijo, ker so dobili material za promocijo za celo leto.

 
Renault Morphoz omogoča vsestransko prilagoditev potrebam uporabnikov
Pininfarina bo izdelal samo 5 primerkov Battiste Anniversario

Več vsebin

Novice

Evropski avto leta 2020