Novice

Pininfarina postaja avtomobilski proizvajalec

Italijani so pod okriljem indijske Mahindre sklenili, da se umestijo na tržišče kot samostojen proizvajalec avtomobilov.


Pininfarinin načrt lansiranja lastne znamke vozil je sila podoben postopanju mnogih drugih mini specializiranih znamk. Prvi je na vrsti PF Zero (PF0), super visokozmogljiv športnik, ki bo leta 2020 poskušal mešati štrene Bugattijevemu Chironu. Medtem ko naj bi bil z nazivno močjo preko 1.500 konjskih moči močnejši od slednjega, bo leta 2020, ko zapelje na tržišče, v eni stvari bistveno drugačen. Preko 1500 konj naj bi zagotavljal komplet električnih motorjev, ki bodo predvidoma gnali vsa štiri kolesa. Zanimivo pri tem je, da naj bi v ozadju razvoja tehnične osnove Zera povabili k sodelovanju tudi hrvaškega Rimaca.

»Ničli« naj bi sledil električno gnan SUV PF One, s katerim bodo nagovarjali bogataše, ki se ozirajo za Lamborghini Urusi, Bentley Bentaygami in Range Roverji. Za stopničko manj premožne sledita še dva manjša SUV-a, s Porsche Cayenneom in Macanom »na muhi«. Po stopničkah navzdol bodo naj bi padale tudi nazivne moči, a bo »konjev« vseeno povsod vedno v izobilju. Italijani naj bi ob neskromnem vložku Mahindre (500 milijonov evrov) štiri napovedane modele spravili na trg v obdobju petih let.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jeep s sedmimi koncepti na velikonočni safari v Moabu
Spremembe se obetajo tudi Detroitu