Novice

Pininfarina v razvoj električne platforme z Boschem in Bentelerjem

Automobili Pininfarina, avtomobilska divizija svetovno znanega oblikovalskega studija, je najavila združitev moči za potrebe razvoja platforme električnih vozil. Partnerja sta Bosch in Benteler.

O novi platformi nam v tem trenutku niso zaupali nič drugega kot samo njeno računalniško generirano sliko. Ta razkriva, da gre za danes najbolj široko uporabljen koncept z baterijo, nameščeno v dno med obe premi in dvema centralno nameščenima pogonskima sklopoma, vsak ob svoji premi.

Automobili Pininfarina v tem trenutku še vedno delajo na razvoju svojega prvega modela, Battiste, za katerega je znano, da bo v veliki meri oprt na tehniko modela C-Two znamke Rimac. Razlog za razvoj nove platforme se deloma skriva v dejstvu, da tehnika Rimca očitno ni primerna za drugačen model, kot je dvosedežni športnik, Pininfarina pa si več kot očitno želi ponuditi trgu tudi bolj uporabne zasnove. Dodaten razlog za partnerstvo v razvoju je vsekakor tudi v večji meri neodvisnosti in razvoju lastnih kompetenc na tem področju. Sicer je res, da tudi te nabira v družbi dveh zunanjih partnerjev, a to vseeno počne na bolj zaprt način, iz katerega se vsi vpleteni nadejajo koristi.

V podjetju Automobili Pininfarina zaenkrat pravijo, da bo nova platforma uporabljena v njihovih bodočih visokozmogljivih luksuznih modelih, istočasno pa so odprti tudi na možnost, da jo ponudijo v uporabo drugim proizvajalcem. Sami sicer zagotavljajo, da so odprti za to, ker bi radi pomagali dodatno pospešiti širitev elektrifikacije avtomobilov, a sami ugibamo, da je pravi razlog bolj finančnega značaja. Navsezadnje se s količino izdelkov stroški razvoja bistveno hitreje povrnejo kot pri količinah s katerimi nameravajo operirati pri Pininfarina Automobili.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
XC40 T5 TwinEngine je najmanjši priključni hibrid znamke Volvo
Novi Defender tokrat malo drugače