Novice

Novi Defender tokrat malo drugače

No, precej drugače, ampak vseeno s štirikolesnim pogonom in obilico kompleksne mehanike, za kar so se še prav posebej potrudili pri danskem proizvajalcu igrač Lego.

Replika pred kratkim predstavljenega Defenderja nove generacije v obliki Lego sestavljanke je bila najavljena že pred meseci ter preseneča z obilico podrobnosti in natančnih mehanskih delov, ki v največji možni meri (ter seveda pomanjšani izvedbi) predstavljajo podrobnosti resničnega modela.

Že na prvi pogled lahko opazimo, da so snovalci v podjetju Lego mislili na vsako podrobnost, tako da se tudi pri repliki vrata, pokrov motorja in vrata prtljažnika, ki jih odpahnemo z zasukom rezervnega kolesa, odpirajo kot pri pravem avtomobilu. Lego različica je namenjena pustolovsko navdahnjenim, saj so jo opremili še s strešnim prtljažnikom za ekspedicije, lestvijo ter dodatnim prtljažnim stranskim modulom, namenjenim shranjevanju prtljage. Za reševanje morebitnih terenskih zagat manjših in malo večjih otrok pa je vgrajen tudi delujoč vitel.

Poglavje zase predstavlja mehanika pod pokrovom motorja, ki z vsemi podrobnostmi prikazuje šestcilindrski motor iz modela Defender 90. Motor s premikajočimi bati je povezan s pravim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Zaradi manjka prostora v pomanjšani Lego različici ima sekvenčni menjalnik le štiri delujoče prestave (originalno jih je 8), štirikolesni pogon pa sestavljajo  popolnoma delujoči sprednji, sredinski ter zadnji diferencial, skupaj z reduktorjem, ki omogoča vožnjo po večjih naklonih.  Vzmetenje, podobno kot pri večjem izvirniku, sestavljajo posamezne obese in vzmeti, sprednja kolesa pa je moč obračati s pomočjo volanskega mehanizma, povezanega z volanom v kabini in gumbom na strehi.

Lego Defender sestavljanka naj bi prišla v prodajo s prvim oktobrom in bo vsebovala 2.573 sestavnih delov. Za komplet bo potrebno odšteti približno 180 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto in video: Lego.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pininfarina v razvoj električne platforme z Boschem in Bentelerjem
Solarni Prius za vožnjo brez dodatnega polnjenja