Novice

BMW i8 je končno spustil streho

BMW je ob posodobljenem kupeju i8 končno razkril tudi i8 Roadster, ki smo ga potihem pričakovali že v Frankfurtu.

BMW i8 stopa v novo poglavje svojega obstoja, saj se je kupeju prvič pridružil tudi brezstrešni i8 Roadster, ki so ga pri znamki za leto 2018 napovedovali že letos poleti.

Novinec je bil vreden čakanja, saj oblikovno v dobršnji meri sledi konceptu i8 Spyder, najpomembnejše tehnične značilnosti pa si deli z i8 Coupe, ki je bil deležen prenove. Slednja je med drugim prinesla višjo kapaciteto baterije in večjo sistemsko moč.

Trivaljni 1,5-litrski turbo motor poskrbi za 170 kW (231 KM) moči, električni motor pa za 105 kW (143 KM) moči, kar pomeni skupno sistemsko moč 275 kW (374 KM). BMW i8 Coupe se iz mirovanja do hitrosti 100 km/h požene v 4,4 sekundah (i8 Roadster v 4,6 sekundah), najvišja hitrost pri omeh modelih pa je omejena na 250 km/h.

Kapaciteta baterije hibridnega sklopa se je z 20 Ah povečala na 34 Ah, bruto energetska kapaciteta pa se je s 7,1 kWh dvignila na 11,6 kWh (neto: 9,4 kWh).  Električni doseg i8 Coupe se je povečal na 55 kilometrov (NEDC), i8 Roadster pa ima v enakih testnih pogojih dva kilometra dosega manj.

BMW i8 Roadster je na voljo z zložljivo platneno streho, ki jo lahko dvignemo oziroma zložimo v zadnji del vozila v le 15 sekundah, med vožnjo do hitrosti 50 km/h. Masa praznega vozila i8 Roadster znaša 1.595 kilogramov, kar pomeni, da je v primerjavi s kupejem približno 60 kilogramov težji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nov obraz Mazde6
Planiške skakalne šole z novimi Volkswagen Transporterji

Več vsebin

Novice

BMW i8 je končno spustil streho

Novice

BMW uradno potrdil i8 Spyder, prenovo i3 in več prestižnih modelov

Novice

V pričakovanju brezstrešnega BMW i8

Novice

Bo BMW i8 v drugi generaciji postal superšportnik?

Novice

BMW je i3 opremil z boljšo baterijo, kmalu pride še zmogljivejši i8

Novice

Znani slovenski ceni za BMW i3 in i8

Reportaže

BMW i8: moja vrnitev v prihodnost

Novice

BMW i8