Novice

Prvi obrisi novega Škodinega kompaktnega modela

Po predstavitvi koncepta Vison RS prejšnji teden v Parizu so pri Škodi objavili še računalniško generirano silhueto novega modela kompaktnega razreda.

Čeprav imena novega modela še niso razkrili, pa naj bi po vsej verjetnosti šlo za naslednika Rapida v petvratni kombilimuzinski različici. To lahko sklepamo tudi iz naslova objavljene fotografije, poimenovane Spaceback, kar je ime, ki so ga uporabili tudi pri enem od modelov Rapid. Novi predstavnik Škodinega kompaktnega razreda naj bi bil zgrajen na koncernski modularni platformi A0 MQB, na kateri je zasnovanih že nekaj modelov vozil pod znamkami skupine Volkswagen. Uporaba omenjene platforme naj bi omogočila prostornejšo notranjost ob kompaktnih merah zunanjosti, v novincu pa naj bi integrirali tudi najnovejšo tehnologijo, vključno s številnimi inovativnimi asistenčnimi sistemi. Pri oblikovanju zunanjosti naj bi se zgledovali po konceptu Škoda Vision RS, ki je pokazal smernice razvoja znamke.

Za zdaj pri Škodi niso razkrili drugih podrobnosti, glede motorne ponudbe pa lahko domnevamo, da bo na voljo paleta pogonskih sklopov, ki jih vgrajujejo v ostale koncernske modele. Glede na to, da načrtujejo predstavitev novega modela javnosti že pred koncem letošnjega leta, lahko verjetno kmalu pričakujemo novo objavo uspešnega češkega proizvajalca.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com, Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Po navdih za prihodnost Bentleya k študentom
Opel v prihodnost s poudarkom na elektrifikaciji