Novice

Pobalinski BMW M4 CS

Dolgo pričakovani M4 CS je kot vihar pridrvel na avtomobilski salon v Šanghaj in se v ponudbi BMW-ja zasidral med različici M4 Competition Package in M4 GTS.

Pri BMW-ju so se izognili vprašanju o omejeni proizvodnji, a najverjetneje bo, enako kot GTS, različica CS številčno omejena, s proizvodnjo pa naj bi prenehali v sredini prihodnjega leta. Ker so pri BMW-ju že razprodali vse primerke divjega GTS, je čez noč postal M4 CS najbolj divji član kupejevske družine.

Dovolj špekulacij, nazaj k dejstvom. Največ predelav so pri oddelku M naredili na trilitrskem twin-turbo šestvaljnem vrstnem agregatu, ki ima v različici CS 338 kilovatov moči (460 KM) in 600 njutnmetrov navora. Od običajnega M4 ima torej 22 kilovatov več in 7 kilovatov več kot M4 s paketom Competition. Kot pri M4 GTS, so pri BMW-ju s številnimi izboljšavami zmanjšali maso vozila. Streha, usmerjavalnik zraka in difuzor so izdelani iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni, dodatno pa so v notranjosti namestili lažje vratne panele ter namesto ročic namestili preproste trakove. S temi izboljšavami so prihranili 32 kilogramov v primerjavi z običajnim M4 in 10 kilogramov v primerjavi z M4 Competition Package.

S serijsko nameščenim 7-stopenjskim dvosklopkovnim samodejnim menjalnikom se M4 CS do stotice izstreli v 3,9 sekundah. Končna hitrost je omejena na 278 km/h. Kot trdijo Bavarci, so z M4 CS krog v Zelenem peklu prevozili v 7 minutah in 38 sekundah, kar je za 11 sekund počasneje kot z M4 GTS in enako hitro kot Porsche 911 Carrera S.

Med ostale izboljšave sodijo še prednje 6-batne in zadnje 4-batne zavorne čeljusti zlate barve s keramičnimi zavornimi diski, trši blažilniki in vzmeti, večja varnostna kletka in 19-palčna prednja ter 20-palčna zadnja platišča.

BMW M4 CS bo v Nemčiji na voljo od 116.900 evrov dalje (40.200 evrov dražji kot običajen M4).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, BMW. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osupljivi Škodin koncept Vision E
Prvi električni Volvo bodo izdelovali na Kitajskem

Več vsebin

Novice

Pobalinski BMW M4 CS

Novice

Novi BMW M4 Cabrio.

Novice

Dirkalni BMW M4 GT4 bo rjovel na svetovnih dirkališčih

Novice

BMW M4 kabriolet ob pravem času

Novice

Novi BMW M3 Limuzina in novi BMW M4 Coupe

Novice

BMW M GmbH je lansiral BMW M4 DTM Champion Edition, da bi proslavil osvojitev naslova Marca Wittmanna

Novice

BMW Concept M4 Coupé – resnično bistvo BMW M

Novice

Strupeni Cadillac ATS-V Coupe v boj z BMW M4