Novice

Pobalinski BMW M4 CS

Dolgo pričakovani M4 CS je kot vihar pridrvel na avtomobilski salon v Šanghaj in se v ponudbi BMW-ja zasidral med različici M4 Competition Package in M4 GTS.

Pri BMW-ju so se izognili vprašanju o omejeni proizvodnji, a najverjetneje bo, enako kot GTS, različica CS številčno omejena, s proizvodnjo pa naj bi prenehali v sredini prihodnjega leta. Ker so pri BMW-ju že razprodali vse primerke divjega GTS, je čez noč postal M4 CS najbolj divji član kupejevske družine.

Dovolj špekulacij, nazaj k dejstvom. Največ predelav so pri oddelku M naredili na trilitrskem twin-turbo šestvaljnem vrstnem agregatu, ki ima v različici CS 338 kilovatov moči (460 KM) in 600 njutnmetrov navora. Od običajnega M4 ima torej 22 kilovatov več in 7 kilovatov več kot M4 s paketom Competition. Kot pri M4 GTS, so pri BMW-ju s številnimi izboljšavami zmanjšali maso vozila. Streha, usmerjavalnik zraka in difuzor so izdelani iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni, dodatno pa so v notranjosti namestili lažje vratne panele ter namesto ročic namestili preproste trakove. S temi izboljšavami so prihranili 32 kilogramov v primerjavi z običajnim M4 in 10 kilogramov v primerjavi z M4 Competition Package.

S serijsko nameščenim 7-stopenjskim dvosklopkovnim samodejnim menjalnikom se M4 CS do stotice izstreli v 3,9 sekundah. Končna hitrost je omejena na 278 km/h. Kot trdijo Bavarci, so z M4 CS krog v Zelenem peklu prevozili v 7 minutah in 38 sekundah, kar je za 11 sekund počasneje kot z M4 GTS in enako hitro kot Porsche 911 Carrera S.

Med ostale izboljšave sodijo še prednje 6-batne in zadnje 4-batne zavorne čeljusti zlate barve s keramičnimi zavornimi diski, trši blažilniki in vzmeti, večja varnostna kletka in 19-palčna prednja ter 20-palčna zadnja platišča.

BMW M4 CS bo v Nemčiji na voljo od 116.900 evrov dalje (40.200 evrov dražji kot običajen M4).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, BMW. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osupljivi Škodin koncept Vision E
Prvi električni Volvo bodo izdelovali na Kitajskem