Novice

Poklon prvemu Range Roverju

Ob 70-letnici nastanka znamke Land Rover, ki jo obeležujejo letos, so pri angleškem specialistu za terenska vozila pripravili prav poseben model, s katerim se želijo pokloniti prvemu Range Roverju, ki je prišel na ceste leta 1970. Dvovratni Range Rover SV Coupe bodo prvič pokazali na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Pri znamki Land Rover so zaenkrat pokazali zgolj notranjost novega Range Roverja SV Coupe, ki bo sicer veljal za enega dražjih modelov v njihovi ponudbi. Dvovratni športno uporabni kupe, ki ga pripravljajo pri hčerinskem podjetju družbe Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, pa predstavlja svojevrsten poklon prvemu Range Roverju, ki se je prav tako ponašal z zgolj dvojimi vrati. Podobno študijo so pri Land Roverju sicer že predstavili leta 2004 s konceptnim Range Stormerjem, ki je sicer nakazoval prvo generacijo modela Range Rover Sport.

Vseeno pa novi Range Rover SV Coupe ni edino njihovo dvovratno vozilo, saj imajo v ponudbi že nekaj časa tudi modela Evoque Coupe ter Evoque Convertible. A bo novo vozilo, ki ga bodo izdelali v omejeni seriji 999 primerkov, nagovarjalo precej bolj petične kupce, saj bodo morali zanj plačati predvidoma več kot 200.000 angleških funtov.

Novi Range Rover SV Coupe, ki (zaenkrat) ne bo imel konkurence med tovrstnimi vozili, bo po vsej verjetnosti poganjal znani 5,0-litrski V8 agregat.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rimac napoveduje nov koncept
Hyundai počasi razkriva novi Santa Fe