Novice

Poletje bo začinil novi Fiat 124 Spider

Ena izmed glavnih zvezd avtomobilskega salona v Los Angelesu bo nedvomno novi Fiat 124 Spider. Pri FCA so si sposodili arhitekturo od Mazde CX-5, a nanjo postavili povsem unikatno lupino.

Pri Fiatu niso lagali, ko so trdili, da bo novi 124 Spider povsem drugačen od Mazde MX-5. Seveda je največ sprememb v zunanjem oblikovanju, kjer je imel Fiat popolnoma proste roke. Njegov videz mogoče ni tako prijazen kot pri Mazdi, a se je italijanski proizvajalec želel pokloniti originalnemu modelu 124 Spider. Na nosu vidimo privzdignjeno masko hladilnika, okrogle žaromete LED in zadaj štirioglate žaromete LED s tretjo zavorno lučjo pod odbijačem. Z ostrimi linijami je kljub vsemu prijeten na pogled.

Pod pokrovom motorja leži 1,4-litrski prisilno polnjeni štirivaljni agregat, vzet iz modela 500 Abarth. Proizvede 119 kilovatov in 249 njutnmetrov navora, povezan pa je lahko z ročnim ali samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom. Fiat želi, da se 124 Spider ponaša s pravim italijanskim šarmom, zato je, sodeč po prvih uradnih videih, roadster v pravem pomenu besede.

Kot da je Fiatu zmanjkalo časa, je potniška kabina kopija Mazde MX-5 – od stikal, večfunkcijskega upravljalnega guma do zaslona večopravilne enote – je pa zato dobrodošlo lahko in hitro pospravljenje strehe. Enaki so tudi sedeži, ki so se v Mazdi izkazali za izredno udobne in primerne za vsakega voznika.

Fiat bo 124 Spider v salone pripeljal naslednje poletje, prvih 124 primerkov pa bo na voljo v omejeni različici Prima Edizione Lusso, z unikatnimi tablicami s številko ter obarvani v posebno modro barvo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Fiat)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sméli načrti Bentleya
Tesla preverja teren za tovarno baterij v Nemčiji