Novice

Poljska interpretacija luksuzne limuzine

Pri poljskem podjetju Varsovia Motor Company imajo precej smele načrte, da bi petičnežem v dveh letih ponudili izjemno luksuzno limuzino z električnim pogonom. Dve toni težak konkurent Teslinemu modelu S naj bi s pomočjo podaljševalnika omogočal več kot 500-kilometrski doseg.

Poljski Varsovia Motor Company velja v svetu avtomobilizma za precej neznano podjetje, v tem tednu pa so objavili informacijo, da pripravljajo luksuzen električno gnan štirikolesnik, ki naj bi ga predstavili javnosti v izjemno kratkem roku. Avtomobil, ki so ga oblikovali v studiu Kadler Design, naj bi kupce razvajal z obilico prestižnih materialov (usnje, les), ki nadomeščajo plastiko, dvema velikima 19-palčnima zaslonoma ter možnostjo popolne individualizacije. Ob tem je precej zanimiva odločitev načrtovalcev, da so se odpovedali sovoznikovemu sedežu, zaradi česar so zadaj sedeči potniki deležni izjemnega udobja in razkošja.

Za pogon luksuzne limuzine naj bi skrbel elektromotor, ki bi omogočal okrog 350 kilometrov dosega, s pomočjo podaljševalnika pa naj bi se ta podaljšal celo na več kot 500 kilometrov. Avtomobil naj bi za pospeševanje od 0 do 100 km/h potreboval zgolj 5 sekund ter dosegal najvišjo hitrost 200 km/h.

Pri poljskem proizvajalcu zatrjujejo, da bodo svoj prvi prototip že v kratkem predstavili na enem od prihajajočih avtomobilskih salonov, pri čemer si želijo, da bi ga pričeli proizvajati že leta 2018. Letna proizvodnja naj bi bila okrog 50 enot, cena pa je zaenkrat še povsem neznana.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Kadler Design Studio.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Land Rover Discovery se v peto odpoveduje oglatemu videzu
Koliko bo potrebno odšteti za karavanskega Fiat Tipa?