Novice

Land Rover Discovery se v peto odpoveduje oglatemu videzu

Ne, na fotografiji nista Discovery Sport ali Evoque, temveč povsem nova peta generacija modela Discovery, ki bo v pozabo potisnila prepoznaven škatlast videz.

Land Rover fotografijo napoveduje peto generacijo Discoveryja, ki bo v sedemsedežni različici razstavljena na prihajajočem avtomobilskem salonu v Parizu. Kot je to v navadi, so Britanci zaenkrat še zelo skrivnostni, pravijo le, da je novi Discovery ustvarjen z največjo mero vsestranskosti in zmogljivosti ter ga krasijo najsodobnejše tehnologije. Sodeč po prvi uradni fotografiji lahko zapišemo, da za proizvodnjo pripravljen model tesno sledi videzu, ki ga je leta 2014 na avtomobilskem salonu v New Yorku napovedal koncept Discovery Vision.

Novi ”Disco”, kot ga ljubkovalno imenujejo ljubitelji znamke, se bo v modelni paleti pozicioniral nad model Discovery Sport. Slonel bo na najnovejši aluminijasti arhitekturi, ki bo bistveno lažja kot sedanje ter si jo bo delil z Range Roverjem. ”Novi Discovery redefiniral velike terence. Oblikovalci in inženirji pri Land Roverju so revolucionirali DNA Discoveryja ter ustvarili zelo zaželjen, ekstremno vsestranski in zelo sposoben premijski SUV,” je dejal Gerry McGovern, glavni oblikovalec pri Land Roverju.

Najverjetneje bo motorno paleto sestavljala povsem nova družina agregatov Ingenium, kot pravijo viri blizu britanskega proizvajalca vozil pa naj bi bil Discovery prvi model s posebnim off-road paketom SVX.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine, Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesov športnik z motorjem iz Formule 1
Poljska interpretacija luksuzne limuzine