Novice

Koliko bo potrebno odšteti za karavanskega Fiat Tipa?

Letošnja jesen prinaša na tržišče novih avtomobilov tudi kombilimuzinsko in karavansko različico Fiata Tipo. Znane so že cene za nemški trg, kjer bodo za 550 litrov osnovnega prtljažnega prostora v primerjavi s 5-vratno izvedenko zahtevali evrskega tisočaka doplačila.

Karavansko različico Tipa smo si lahko ogledali že spomladi na ženevskem avtomobilskem salonu, jeseni pa končno prihaja na tržišče. Ob skupni dolžini 4,57 metra naj bi uporabnikom že v osnovni izvedbi ponujala osnovna nosilca prtljažnika, vsaj 550 litrov prostornine prtljažnika z nastavljivo višino dna in možnost prevažanja do 1,80 m dolgih predmetov (do naslona prednjih sedežev).

Kot smo že zapisali, bo tudi Tipo v karavanski izvedbi opremljen z enim izmed dveh dizelskih (1.3 in 1.6 MultiJet) oziroma dveh bencinskih (1.4 16V in 1.4 T-Jet) agregatov moči 70 kW in 88 kW, ki so del ponudbe ostalih karoserijskih različic. V Sloveniji so se pri uvozniku ob začetku prodaje limuzine odločili, da trgu ne ponudijo močnejše turbobencinske izvedenke, saj naj bi bilo pri nas največ zanimanja za šibkejšega dizla.

Cene in natančen datum začetka prodaje na slovenskem trgu zaenkrat še niso znani, a vsaj kombilimuzinskega novinca potihem pričakujemo še letos. Če bi sledili nemškemu zgledu, bi bilo v primerjavi z limuzino doplačilo za kombilimuzinsko izvedenko tisoč evrov, za dodatna dva evrska tisočaka pa bi bilo mogoče kupiti karavana.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Koliko bo potrebno odšteti za karavanskega Fiat Tipa?"


ggorenc
7 leta 7 meseci nazaj

Fantje pejte vi svoje volkswagne rihtat. Tole je avto brez sminke za ljudi, ki rabijo in cenijo uporabnost in jim je dacia pregrda. Ce bo cena normalna, bo nasel tipo veliko kupcev saj stila MW ze dolgo ne izdelujejo vec.
Koncno bo na voljo spet klasicen vzdrzljiv avtomatik s pretvornikom navora. In ne dvosklopcni ali cukomatik, ki sta pojem pokvarljivosti in nezanesljivosti.

Firediver
7 leta 7 meseci nazaj

Zelo so se potrudili, da je v čisto vseh ozirih povprečen oziroma, bognedaj, da bi kjerkoli izstopal. Vse v imenu racionalnosti in čimnižje cene in čisto nič za “rajc”..

Ivan36
7 leta 7 meseci nazaj

Hja to je model za Brazilijo in podobno, tam je samo, da se pelje, lepota je 4 na spisku.

RedBaron
7 leta 7 meseci nazaj

Največ zanimanja za 1.3 dizla?? Pomoje je 1.6 JTD in 1.4 T-jet tisto ta pravo (glede na ponudbo motorjev) in vsekakor je 1.4 turbo boljša izbira od atmosferskega 1.4 16 ventilca… in ravno tega so šli izločit… jao…

nejc1
7 leta 7 meseci nazaj

Pa verjetno se jih bo pri limuzini res največ 1.3 prodalo.. Avto ima solidnih 95 konjev in potegne do 100 v manj kot 12 sekundah, to je pa za neke nezahtevne kupce čisto dovolj. Pa še cestnina je najcenejša in tudi pri zavarovanju še ravno padeš v razred do 70kw…

RedBaron
7 leta 7 meseci nazaj

Saj verjetno imaš prav… in tudi strogo racionalno gledano, priznam, je 1.3 s “slabih” 100 KM dovolj (vsekakor boljša izbira od 1.4 16V), sploh ob dejstvu, da je avto (očitno) namenjen skupini ljudi, katerih prioriteta ni postavljanje rekordov na cesti… ampak, kljub vsemu sem mnenja, da tisti dodatni konji pri 1.6 dizlu, niso čisto nič odveč, še posebej pri kakšnem prehitevanju.

 
Poljska interpretacija luksuzne limuzine
Peugeot 5008 je po novem mešanica križanca in enoprostorca