Novice

Ponovno na voljo originalne karoserije prvega Minija

Pri angleškem podjetju British Motor Heritage (BMH), ki že 42 let izdeluje karoserijske in ostale sestavne dele za nekdanje britanske avtomobile (MG, Triumph, Austin, …), so objavili, da bodo pričeli s proizvodnjo karoserij prve generacije Minija.

Prva generacija Minija velja sicer za najbolj množično proizvajan britanski štirikolesnik v zgodovini (5,4 milijonov enot), pri čemer se lahko istočasno pohvali tudi z najdaljšim trajanjem proizvodnje kateregakoli avtomobila na Otoku, saj je slednja trajala kar 41 let (med leti 1959 in 2000). Dandanes je omenjena ikona angleške avtomobilske industrije med ljubitelji znamke precej cenjena in zaželena, zaradi česar vrednost dobro ohranjenih primerkov čedalje bolj narašča, s tem pa tudi stroški restavriranja.

Zato so se pri angleškem podjetju  British Motor Heritage (BMH) odločili, da ljubiteljem znamke ponudijo ročno izdelane Minijeve karoserije, namenjene obnovi. S proizvodnjo prvih 15 karoserij naj bi pričeli meseca aprila letos, kupcem pa bodo na voljo že maja in junija, pri čemer bo potrebno za eno odšteti 9.950 angleških funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMH.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najbolj divja različica Audija Q8
Mitsubishijev novi križanec bo prevzel znano ime