Novice

Najbolj divja različica Audija Q8

Na letošnjem avtomobilskem salonu ob Ženevskem jezeru se bo na Audijevem razstavnem prostoru po vsej verjetnosti znašla tudi najbolj popoprana verzija modela Q8, ki je sicer zaenkrat še v prototipni fazi. Največji in najmočnejši Audijev križanec z oznako RS Q8 naj bi se po napovedih ponašal z več kot 600 »konji« najvišje moči.

Medtem ko so pri znamki iz Ingolstadta šele prejšnji mesec v Detroitu razkrili koncept njihovega največjega športnega terenca z oznako Q8, pa naj bi že sedaj precej resno pripravljali njegovo najmočnejšo in najhitrejšo različico. Po prvih znanih informacijah naj bi v verziji, ki se bo, skladno z Audijevim poimenovanjem najbolj zmogljivih različic, imenovala RS Q8, brnel iz modela S8 Plus poznani 4-litrski osemvaljnik, ki proizvede kar 605 »konjev« moči (ter 750 Nm najvišjega navora). Za prenos moči naj bi skrbela osemstopenjska menjalna avtomatika, štirikolesni pogon Quattro naj bi bil serijski, po pričakovanjih pa naj bi bila precejšnjih prilagoditev deležna tako volanski mehanizem kot tudi podvozje.

Z omenjenim osemvaljnikom bi RS Q8 potreboval za pospeševanje od 0 do 100 km/h precej manj kot 5 sekund (npr. S8 Plus zgolj 3,8 sekunde), s čimer bi iskal svoje konkurente v BMW-ju X6 M ter Mercedes-Benzu AMG GLE 63 Coupe. S tem bi vstopil v segment zmogljivih športnih terencev, v katerem znamka s štirimi krogi na maski do sedaj ni imela svojega predstavnika.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford je električnemu Focusu povečal doseg za 63 kilometrov
Ponovno na voljo originalne karoserije prvega Minija