Novice

Porsche 911 Turbo S v znamenju dodatne moči, dinamike in udobja

Porsche je uradno razkril nova modela 911 Turbo in Turbo S v karoserijski obliki kupeja in kabrioleta.

Osrednja točka športnih novincev 911 je 3,8-litrski bokser motor z dvema VTG-polnilnikoma, ki razvije impresivnih 478 kW (650 KM) moči, kar je 51 kW (70 KM) več kot pri predhodniku, ter zagotavlja največji navor znaša 800 Nm (+50 Nm). Po navedbah proizvajalca za pospeševanje iz mirovanja do hitrosti 100 km/h potrebuje s posebej prilagojenim 8-stopenjskim menjalnikom PDK le 2,7 sekundi (od 0 do 200 km/h 8,9 sekund), najvišja hitrost pa ostaja 330 km/h.

Popolnoma novi agregat je osnovan na generaciji motorjev za aktualne modele Carrera, med značilnosti pa proizvajalec našteva novo zasnovan hladilnik polnilnega zraka, nova, večja in simetrično zgrajena VTG-turbopolnilnika z električno pomičnimi loputami obvodnega kanala ter uporabo piezo vbrizgalnih ventilov

Na trg prihaja v izvedbah Coupé in Cabriolet, pri čemer je poudarek na opaznem povečanju zunanjih mer 911 Turbo S: nad sprednjo premo je karoserija širša za 45 milimetrov (1.840 milimetrov), skupna širina pa nad zadnjo premo zdaj znaša 1.900 milimetrov (+20 milimetrov); na sprednji premi je kolotek širši za 42 milimetrov, na zadnji pa za 10 milimetrov. Za prilagodljivo aerodinamiko so med drugim zadolžene uravnavane lopute za hladilni zrak na sprednjem delu vozila, za še boljši potisk k tlom pa večji zadnji usmernik zraka.

Porsche 911 Turbo S ima na sprednji premi po novem nameščeni 20-palčni pnevmatiki dimenzije 255/35, na zadnji pa 21-palčni pnevmatiki dimenzije 315/30, kar naj bi po navedbah znamke poudarilo njegovo bistveno bolj športno zasnovo, enako kot sistem prilagajanja podvozja Porsche Active Suspension Management (PASM) z 10 milimetrov nižjo lego ter športni izpušni sistem s premičnimi loputami za markanten zvok.

Ko je govora o zunanjem videzu, Porsche izpostavlja drugačen sprednji del z razširjenimi odprtinami za dovod zraka, dvojne sprednje luči in serijske matrične žaromete v tehniki LED, novo obliko pnevmatsko pomičnega sprednjega usmernika zraka, povečan zadnji usmernik zraka, močno izoblikovana zadnja blatnika z integriranimi odprtinami za zrak ter značilne štirikotne dvojne izpušne cevi v črni barvi z visokim sijajem.

V notranjosti oprema vključuje usnjeno oblazinjenje, dekorativne elemente v srebrni barvi, sistem PCM z 10,9-palčnim zaslonom in novo razporeditvijo za hitro in intuitivno upravljanje, GT športni volan, paket Sport Chrono z aplikacijo Porsche Track Precision ter avdiosistem Bose. Na seznamu opcij je med drugim na voljo posebna dvobarvna notranjost s številnimi ekskluzivnimi elementi, za katere poskrbi Porsche Exclusive Manufaktur.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zmogljiva Škoda Octavia RS iV z okolju prijaznejšim pogonom
»Prerokba« napoveduje Hyundaijev oblikovalski jezik prihodnosti