Novice

»Prerokba« napoveduje Hyundaijev oblikovalski jezik prihodnosti

Pri največjem južnokorejskem avtomobilskem proizvajalcu so pokazali zanimivo električno gnano študijo z imenom Prophecy, ki nakazuje njihove bodoče oblikovalske smernice. Hyundaieva najnovejša študija preseneča s čistimi linijami ter zanimivo obliko svetil, kakršna naj bi se znašla tudi na prihajajočih serijskih modelih.

Po konceptu 45, ki ga je Hyundai pokazal lansko leto na salonu v Frankfurtu, predstavlja Prophecy (angl. prerokba) najnovejšo študijo v nizu električnih vozil Hyundai v prihodnosti. Ponaša se s prečiščenimi linijami, izjemno dolgim medosjem ter kratkimi previsi, pri čemer sloni na povsem novi arhitekturi, ki jo je Hyundai razvil za svoja bodoča električno gnana vozila.

Najnovejša študija sicer predstavlja nadaljevanje Hyundaievega čutnega oblikovalskega jezika, s katerim želijo ustvariti čustveno povezavo med voznikom in avtomobilom. Prophecy se obenem ponaša z nekaterimi zanimivimi elementi (integriran zadnji spojler, aluminijasta platišča v obliki propelerja), ob izjemno aerodinamičnih linijah pa vzbuja vtis, da se premika tudi takrat, ko miruje. Med oblikovalske posebnosti spadajo še LED diode, ki zmorejo v podobi piktogramov prikazati sporočila vozniku.

Prophecy je seveda zgolj oblikovalska študija, ki pa vseeno nakazuje videz prihajajočih Hyundaievih električno gnanih avtomobilov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche 911 Turbo S v znamenju dodatne moči, dinamike in udobja
Koncept BMW i4 zelo natančno napoveduje električni serijski model