Novice

Porsche je Parizu predstavil nov videz Macana

Po razkritju prenovljenega Macana sredi poletja v Šanghaju, je evropsko premiero doživel v Parizu, kjer so zbrani javnosti uradno predstavili osvežen videz priljubljenega modela.

Macan je trenutno najbolj priljubljen model znamke Porsche, saj je v preteklem letu osvojil kar 97.000 kupcev. Trenutno je nekje na sredini življenjskega cikla, s prenovo pa je ob bolj dinamičnem videzu dobil tudi izboljšan motor. Spremembe zunanjosti še dodatno poudarjajo atletski videz, sprednji del deluje nižje in širše z novimi LED žarometi, ki s prenovo postajajo standardni del opreme. Precej opazna sprememba je tudi na zadku, saj tridimenzionalne zadnje luči zaokrožujejo videz celotnega zadnjega dela, v skladu z oblikovalskimi smernicami, ki so jih uporabili že pri modelih Panamera in Cayenne. V skladu z dinamičnim značajem bo novi Macan obut v pnevmatike različnih dimenzij, izbirati pa bo moč med platišči v velikostih med 18 in 21 palci.

Najbolj opazna sprememba v notranjosti je novi 10,9-palčni zaslon na dotik, ki kot del multimedijskega sistema skrbi za podajanje informacij, do katerih lahko dostopamo preko prilagodljivih menijev. Izboljšali so še glasovno upravljanje, sistem navigacije nas lahko usmerja tudi na podlagi prometnih informacij v realnem času, ki jih dobiva preko povezave v oblaku (Here Cloud connection), omogočen pa bo tudi dostop do spleta preko LTE povezave in brezžične dostopne točke. Vozniku bo na razpolago paleta izboljšanih asistenčnih sistemov, med drugimi sistem za vožnjo v prometnih konicah (Traffic Jam Assist), s katerim avtomobil do hitrosti 60 km/h samostojno sledi prometnemu toku.

Novost je še izboljšan 2,0-litrski bencinski motor, ki ob pomoči turbine razvije 180 kW (245 KM) in 370 Nm navora. Moč se na cesto prenaša preko sedemstopenjskega samodejnega menjalnika z dvema sklopkama. Motorju so spremenili geometrijo izgorevalnih komor in mu dodali filter trdnih delcev. Do hitrosti 100 km/h iz mirovanja pospeši v 6,7 s, končna hitrost naj bi bila 225 km/h.

Pri Porscheju so že pričeli s sprejemanjem naročil, medtem pa je tudi že stekla proizvodnja v njihovem  obratu v Leipzigu.

Avtomobilizem.com (Vir: Porsche, Motor Authority.   Foto: Porsche, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota Camry se vrača na evropski trg v hibridni različici
Vinfast z odločnim nastopom in velikopoteznimi načrti