Novice

Porsche predstavil dirkalnik 935 Clubsport

Nemci so izkoristili »hišni« dogodek Rennsport Reunion v Laguni Seca za predstavitev sodobne različice legendarnega Porscheja 935, poznanega tudi kot Moby Dick.

Za vse, ki jim ta del zgodovine ni najbolj poznan: Porsche 935 je bil legendarni dirkalnik iz Stuttgarta, ki so ga Nemci predstavili leta 1976. Osnovan na Porscheju 911 turbo je več let zapored dominiral na dirkališčih. Med drugim je šestkrat zmagal na 24-urni dirki Daytone in ravno tako šestkrat na vzdržljivostni dirki Sebringa. Leta 1979 je Kremer Racing slavil tudi na 24 urah Le Mansa in ravno tej različici, Porsche 935/78, se želijo Nemci pokloniti s sodobno različico 935 Clubsport.

935 Clubsport tako oblikovno kot tudi z Martini grafiko poslikave spominja na takratni dirkalnik. Tehnično je 935 Clubsport osnovan na 991.2 GT RS2 različici, večino karoserijskih delov tega so nadomestili paneli iz ogljikovih vlaken, oblikovani z mislijo na optimalno aerodinamiko avta. Zaradi slednje je med drugim zadaj nameščeno kar 1,9 metra široko »krilo«, prednja žarometa pa sta premaknjena v spodnji del prednjega »odbijača«. Aerodinamičnim lastnostim prilagojena oblika avta (vključujoč zajetne spojlerje spredaj in zadaj) je botrovala skupni dolžini avta 4,869 metra in širini 2.029 mm. S tem je za več kot 30 centimetrov daljši in več kot 10 centimetrov širši od »darovalca«. Po zaslugi izdatne uporabe lahkih gradnikov tehta celoten avto zmernih 1.380 kilogramov.

Vozniku je namenjen dirkaški sedež s šesttočkovnim varnostnim pasom iz Recara, za ekspresno menjavo koles med postankom v boksih pa ima serijsko vgrajen tudi sistem pnevmatske dvigalke.

Za pogon mu služi 3,8-litrski dvoturbinski bokser, ki razvija 700 »konj« in izhaja praktično nedotaknjen iz »darovalca« 911 GT RS2. Skozi sedemstopenjski dvosklopkovni menjalnik žene zadnji kolesni par. Največja hitrost in ostali podatki o zmogljivostih 935 Clubsporta so skrivnost, nam je pa Porsche zaupal, da je naloga ustavljanja dirkalnika dodeljena kolutnim zavoram s šestbatnimi čeljustmi spredaj in štiribatnimi zadaj.

Porsche pravi, da bo izdelal za prodajo samo 77 primerkov dirkalnika, neto cena brez vseh davkov je postavljena na 701.948 evrov, prvega pa bodo petičnemu kupcu dobavili junija 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Vision RS Concept s priključno-hibridnim pogonom
Konceptni Forease v čast 20 letnice Smarta