Novice

Rok Turk uspešno napada poledenele ovinke relija v Monte Carlu

Reli Monte Carlo se je začel s ceremonialnim štartom izpred slovitega kazinoja Monaco. Po osmih hitrostnih preizkušnjah ostaja slovenska posadka Rok Turk in Enej Ložnar med ”živimi” in nadaljuje z uspešnimi nastopi.

Po dobrem začetku, ko je slovenski dirkač Rok Turk z dirkalnikom Peugeot 208 R2 končal na sedmem mestu v razredu RC4, je uspešno zaključil tudi drugi tekmovalni dan. V kategoriji, kjer je bilo na štartu 19 posadk, se je s sovoznikom Enejem Ložnarjem samozavestno spopadel z 42 kilometri zasneženih cest.

Ob prihodu v servisno cono po prvem dnevu je Rok Turk dejal: “Izredno zahtevne razmere na prvih dveh hitrostnih preizkušnjah z obilico ledu, kjer je veliko vlogo odigrala tudi pravilna izbira gum. Z Enejem sva zadovoljna s prvim dnem rallyja Monte Carlo in se zavedava, da naju čaka še dolg rally!”

Posadka Turk Ložnar je odlično opravila tudi z drugim tekmovalnim dnem, kjer so dirkači morali prevoziti 117 kilometrov oziroma šest hitrostnih preizkušenj. V okolici Gapa se z gumami za suho in mokro cesto kot tudi z gumami z žebljički uspešno spopadata s poledenelimi odseki, ki se skrivajo v senčnih delih hitrostnih preizkušenj rallyja Monte Carlo.

Po 158 kilometrih dirkanja in osmih odpeljanih hitrostnih preizkušnjah sta ohranila svojo uvrstitev na 7. mestu, od koder bosta lahko nadaljevala z naskokom na še višji položaj v razredu RC4.

Opomba uredništva: Zaradi težav z menjalnikom sta Rok in Enej morala žal predčasno zaključiti rally Monte Carlo. Sobotni del sta sicer odpeljala odlično, s hitrimi vožnjami sta v razredu RC4 prišla že na 5. mesto, a je bila za dirkalnik usodna 13. hitrostna preizkušnja, sloviti Sisteron.

Avtomobilizem.com (Vir: Rok Turk PR. Foto: Uroš Modlic)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porschejev monstrum 911 R na poti v Ženevo
Zlati Rolls Royce