Novice

Rok Turk uspešno napada poledenele ovinke relija v Monte Carlu

Reli Monte Carlo se je začel s ceremonialnim štartom izpred slovitega kazinoja Monaco. Po osmih hitrostnih preizkušnjah ostaja slovenska posadka Rok Turk in Enej Ložnar med ”živimi” in nadaljuje z uspešnimi nastopi.

Po dobrem začetku, ko je slovenski dirkač Rok Turk z dirkalnikom Peugeot 208 R2 končal na sedmem mestu v razredu RC4, je uspešno zaključil tudi drugi tekmovalni dan. V kategoriji, kjer je bilo na štartu 19 posadk, se je s sovoznikom Enejem Ložnarjem samozavestno spopadel z 42 kilometri zasneženih cest.

Ob prihodu v servisno cono po prvem dnevu je Rok Turk dejal: “Izredno zahtevne razmere na prvih dveh hitrostnih preizkušnjah z obilico ledu, kjer je veliko vlogo odigrala tudi pravilna izbira gum. Z Enejem sva zadovoljna s prvim dnem rallyja Monte Carlo in se zavedava, da naju čaka še dolg rally!”

Posadka Turk Ložnar je odlično opravila tudi z drugim tekmovalnim dnem, kjer so dirkači morali prevoziti 117 kilometrov oziroma šest hitrostnih preizkušenj. V okolici Gapa se z gumami za suho in mokro cesto kot tudi z gumami z žebljički uspešno spopadata s poledenelimi odseki, ki se skrivajo v senčnih delih hitrostnih preizkušenj rallyja Monte Carlo.

Po 158 kilometrih dirkanja in osmih odpeljanih hitrostnih preizkušnjah sta ohranila svojo uvrstitev na 7. mestu, od koder bosta lahko nadaljevala z naskokom na še višji položaj v razredu RC4.

Opomba uredništva: Zaradi težav z menjalnikom sta Rok in Enej morala žal predčasno zaključiti rally Monte Carlo. Sobotni del sta sicer odpeljala odlično, s hitrimi vožnjami sta v razredu RC4 prišla že na 5. mesto, a je bila za dirkalnik usodna 13. hitrostna preizkušnja, sloviti Sisteron.

Avtomobilizem.com (Vir: Rok Turk PR. Foto: Uroš Modlic)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porschejev monstrum 911 R na poti v Ženevo
Zlati Rolls Royce

Več vsebin

Novice

Rok Turk uspešno napada poledenele ovinke relija v Monte Carlu

Testi

Združitev nezdružljivega?

Škoda Yeti Monte Carlo 2.0 TDI 4x4
Novice

Rok Turk in Martina Nartnik sta prvaka centralno evropske cone

Novice

Pripravlja Peugeot tekmeca Fordovemu Focusu RS?

Novice

Peugeot podrobno o prenovljeni družini 308

Novice

Peugeot 308: prenovljen videz, novi motorji in osemstopenjski samodejni menjalnik

Novice

Poklon legendi: Peugeot 205 GTi

Testi

Mali frajer z miselnostjo velikana

Peugeot 208 Allure 1.2 PureTech 110 EAT6 Stop&Start