Novice

Poslovni avto leta 2018

Begunje na Gorenjskem so gostile zaključno prireditev trinajstega izbora za Poslovni avto leta (PAL).

Novost letošnjega izbora sta bili dodatni kategoriji, dostavna in tovorna vozila, ki so jih pridružili klasičnim za eko, službeni, poslovni in managerski avto leta.

Nagrado za eko avto leta je prejel Nissan Leaf, za katerega so organizatorji zapisali: “Nissan Leaf je po sedmih letih prvič uradno zapeljal na naš trg in poskrbel za resnično izjemen nastop. Novi leaf ima doseg 378 kilometrov, ugodno ceno dobrih 26 tisoč evrov in udobje ter tehniko, ki je primerljiva s povsem klasično gnanimi avtomobili. Brez dvoma je najboljši eko avto na trgu.” V izboru so se za njim zvrstili Volkswagen e-Golf, BMW i3, Hyundai Ioniq in Toyota Yaris Hybrid.

Nissan je prejel tudi priznanje za inovacijo leta za tehnologijo e-pedal, ki je nameščena v novem Leafu.

Službeni avto leta 2018 je v izboru PAL postal Volkswagen Polo z obrazložitvijo: “Volkswagen Polo je za marsikoga ljubezen na drugi pogled, saj šele podrobna analiza in spoznavanje dokažeta njegove prednosti. Deluje majhen, a je zelo prostoren. Zdi se drag, a je res dobro opremljen in zelo razumen nakup. Tehnično pa je skorajda brezhiben.” V izboru so se za njim zvrstili Honda Civic, Peugeot 308, Ford Fiesta in Suzuki Swift.

Kot poslovni avto leta 2018 so nagradili Škodo Kodiaq in pojasnili: “Tržni fenomen po imenu Kodiaq pravo podobo pokaže tudi v praksi. Največji škodin SUV je velik, prostoren, zelo uporaben, tehnično skorajda brezhiben, po želji tudi robusten in zmogljiv na terenu in obenem cenovno tako privlačen, da na stranski tir postavi tudi tekmece znotraj hiše Volkswagen.” V izboru so se za njim zvrstili Volvo XC60, Peugeot 5008, Mazda CX-5 in Opel Grandland X.

Managerski avto leta 2018 je postal Mercedes-Benz razreda S, ki so mu namenili naslednje besede: “Mercedes-Benz razreda S ostaja pravi kralj direktorskega oziroma menedžerskega razreda. V osveženi različici pa je še bližje sanjam voznika in sopotnikov na prostornih zadnjih sedežih. Za dobrih sto tisočakov vam S prinaša razkošje, prepredeno s klasiko, ki se zdi večna.”V izboru so se za njim zvrstili BMW serije 5 in 6 GT, Audi A8, Mercedes-Benz CLS in Lexus LS.

V imenu zastopnikov so nagrade prevzeli Tanja Galun, vodja prodaje Nissan v družbi Renault Nissan Slovenija, Petra Korošec, predstavnica znamke Volkswagen v družbi Porsche Slovenija, Jernej Leben, predstavnik znamke Škoda v družbi Porsche Slovenija ter Rasto Oderlap, direktor družbe Autocommerce.

Dostavno vozilo leta 2018 je MAN TGE, tovornjak leta pa DAF XF/CF.

Avtomobilizem.com (Vir: PAL Finance. Foto: Jernej Lasič.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Poslovni avto leta 2018"


5 leta 11 meseci nazaj

Kaj mi lahko kdo obrazloži kako so spisali te kategorije ali sem pa jaz res že nor, poglejte, v kategoriji Managerski avto leta 2018 so razumem, Mercede S razred in Audi A8, ampak kaj tam počne BMW serije 5, taja k A( in S klasi spada BMW 7, to vsi vemo, kaj tam išče petica??????
Tudi razred Službeni avto leta 2018, tam so dali skupaj Polota in Honda Civic, Peugeot 308, Ford Fiesta in Suzuki Swift, ne razumem, dva povsem različna razreda, Swift, Fieta in Polo, so razred nižji, kot Civic in 308ica
Malo čudno, se vam ne zdi

Firediver
5 leta 11 meseci nazaj

Najbrž bi BMW serija 7 zmagala v tajkunskem razredu, seveda, če bi obstajal…

 
Varnejši na cesti po letu 2021?
Pri francoski znamki DS pripravljajo prestižno kupejevsko limuzino