Novice

Pri francoski znamki DS pripravljajo prestižno kupejevsko limuzino

Pri Citroënovi prestižnejši podznamki DS, ki je pričela povsem samostojno pot že pred tremi leti, že kar nekaj časa načrtujejo model višjega srednjega razreda, s katerim bi konkurirali Audiju A6, BMW-jevi seriji 5 ter Mercedes-Benzu razreda E. Povsem novi DS8 naj bi se tako znašel med kupci leta 2020, kar sovpada s 65-letnico rojstva originalnega Citroënovega DS.

ë

Pri najbolj luksuzni znamki iz koncerna PSA so sicer že pred slabimi tremi leti najavljali prihod svojega najbolj prestižnega modela, ki naj bi se oblikovno v dobršnji meri naslanjal na konceptni Numero 9 (na sliki). A sedaj so vodilni možje dokončno potrdili prihod novinca, pri katerem naj ne bi šlo za klasično limuzino višjega srednjega razreda (oziroma avtomobilskega segmenta E), temveč bolj ali manj za petvraten kupejevski fastback. Serijski DS8 naj bi se tako znašel v prodajnih salonih že leta 2020, z njim pa želijo konkurirati tudi najbolj prodajanim predstavnikom tega razreda, ki večinoma prihajajo iz nemških dežel (Audi, BMW in Mercedes-Benz).

DS-ova admiralska ladja naj bi slonela na že poznani koncernski platformi EMP2, ki je sicer v uporabi tudi pri njihovem največjem športno uporabnem križancu (DS7). Glede tehničnih značilnosti novega DS8 zaenkrat še ni nič znanega, po vsej verjetnosti pa bo na voljo tudi priključno-hibridna različica, ki bo omogočala okrog 60 kilometrov zgolj na električni pogon, ki bo sicer speljan na prednji kolesni par.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: DS.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Pri francoski znamki DS pripravljajo prestižno kupejevsko limuzino"


Bat_zajla
5 leta 10 meseci nazaj

Do sedaj še ni bilo dobrega modernega DSja. Po izgledu so posebni, vendar za to ceno mora kot celota vse štimat.

yashica
5 leta 10 meseci nazaj

Samo original DS je tisti pravi.

jack86
5 leta 10 meseci nazaj

Koncno francozi tam kjer sodijo.

 
Poslovni avto leta 2018
Mercedesov električni avto iz Francije