Novice

Magna Steyr še v izdelavo BMW-jeve serije 5

BMW bo del proizvodnje serije 5 preselil v Avstrijo in s tem odvzel breme s svojih obratov. Nemški proizvajalec vozil v avstrijski tovarni Magna Steyr že izdeluje Mini Paceman in Countryman, vendar se bo pogodba počasi iztekla, proste kapacitete pa bodo zapolnili z izdelavo prestižne limuzine.

Mini se konec letošnjega leta seli iz Avstrije, kapaciteto tovarne pa bodo hitro zapolnili z izdelavo serije 5, saj bodo na letni ravni izdelali med 50.000 in 70.000 enot. Zaenkrat še ni znano katero karoserijsko različico bodo izdelovali ali kateri model znotraj serije, obe strani pa modro molčita.

Del proizvodnje bodo preselili iz BMW-jeve tovarne Dingolfing, ki je locirana v južni Nemčiji. Serija 3 je najbolje prodajani model (480.213) bavarskega proizvajalca vozil, a ji serija 5 sledi s 373.053 prodanimi enotami v letu 2014.

”Ne komentiramo teh poročil” je dejal tiskovni predstavnik BMW-ja na vprašanje o zadnjem sklenjenem poslu za Automotive news Europe. Zaenkrat ni znano kam bo BMW preselil proizvodnjo štirikolesnega Countrymana, medtem, ko bo dvovratni model Paceman ukinjen, zaradi krčenja ponudbe in večanja profitabilnosti.

Magna Steyr bo izdelovala tudi vozila britanskega proizvajalca Jaguar-Land Rover, trenutno pa že izdelujejo Mercedes-Benz razred G in Peugeot RCZ.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive news Foto: BMW)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Povečan doseg za Nissan Leaf
Evropska prenova za Ford EcoSport