Novice

Povečanje proizvodnje za Mazdo CX-5 – Letna proizvodna kapaciteta za motorje SKYACTIV podvojena

Mazda Motor Corporation je objavila namero o povečanju proizvodnih kapacitet za novi kompaktni crossover Mazda CX-5 z 200.000 na 240.000 enot letno, tako da bodo ob tovarni Ujina No.2 v proizvodnjo vključili tudi tovarno Ujina No.1.

Nadgradnja tekočega traku v dodatni tovarni poteka po principu Mazdinega inovativnega proizvodnega procesa Monotsukuri Innovation*, zaradi česar bo proizvodnja stekla veliko prej, kot je bilo sprva pričakovano. Razširitev proizvodnje je logična posledica izjemnega zanimanja za Mazdo CX-5 po celem svetu.

Mazda CX-5 je prvi Mazdin model, ki v celoti temelji na principu SKYACTIV TECHNOLOGY in združuje edinstveno kombinacijo ekonomičnosti in veselja do vožnje. Z začetkom prodaje v februarju je število naročil močno preseglo prvotna pričakovanja, tako da so pri Mazdi število predvidenih prodanih enot v fiskalnem letu 2012 s 160.000 povečali na 190.000.

Takaši Jamanuči, predsednik in CEO Mazda Motor Corporation je ob tem povedal: »Hvaležni smo za vse pohvale in za informacije o zadovoljstvu kupcev z modelom CX-5, ki jih dobivamo z vsega sveta. Povečanje proizvodnih kapacitet za CX-5 izkazuje naš trud, da bi kupci, ki čakajo na svoje avtomobile, le-te dobili čim prej, hkrati pa bo omogočilo vzpostavitev fleksibilnega sistema proizvodnje, ki bo omogočal izdelavo proizvodov nove generacije SKYACTIV v tovarni Ujina No.1. Verjamem, da slednje dokazuje tudi Mazdino stalno prizadevanje za razvoj in optimizacijo proizvodnih procesov.«

Mazda bo podvojila letno proizvodno kapaciteto pogonskih agregatov SKYACTIV na 800.000 enot

Proizvodnja motorjev se bo do oktobra 2012 povečala s 400.000 na 800.000 enot. Tovarna izdeluje tako SKYACTIV-D dizelske, kot tudi SKYACTIV-G bencinske pogonske agregate, povečanje kapacitete pa je odziv na izjemno zanimanje za avtomobile, temelječe na tehnologijah SKYACTIV. Povečanje kapacitet omogoča visokozmogljiv in fleksibilen sistem proizvodnje, ki temelji na večnamenski opremi.

SKYACTIV-G je bencinski pogonski agregat z neposrednim vbrizgom in visokim izkoristkom goriva. Mazdinim inženirjem je uspelo ustvariti motor z najvišjim kompresijskim razmerjem pri motorjih masovne proizvodnje in premostiti težavo z eksplozivnim zgorevanjem, poznano kot »klenkanje«. S tem motorjem je v Evropi opremljena Mazda CX-5, konec letošnjega leta pa bo premiero doživel tudi pri naslednji generaciji modela Mazda6.

SKYACTIV-D je nova generacija čistih dizelskih agregatov, ki je koncipiran v skladu z najstrožjimi regulativami glede izpustov toplogrednih plinov in ne potrebuje sistema za lovljenje molekul NOx in izpolnjuje emisijski standard Euro6. Motor ima najnižje kompresijsko razmerje med dizelskimi agregati za avtomobile v serijski proizvodnji, prvi model z njim pa je Mazda CX-5. Konec letošnjega leta bo na voljo tudi v modelu nove generacije Mazde6.

Mazda načrtuje prodajo 1.700.000 enot motorjev SKYACTIV do konca fiskalnega leta 2016, pri čemer bodo modeli, temelječi na tehnologijah SKYACTIV, predstavljali 80 odstotkov celotne prodaje.

SKYACTIV TECHNOLOGY zgodovina

Oktober 2009 – Svetovna premiera za SKY CONCEPT na 41. Tokyo Motor Showu
Oktober 2010 – Napoved in oris nabora tehnologij SKYACTIV
Junij 2011 – Začetek prodaje za prenovljeno Mazdo Demio s SKYACTIV-G bencinskim motorjem na japonskem tržišču
September 2011 – Začetek prodaje za prenovljeno Mazdo Axela s SKYACTIV-G bencinskim motorjem in SKYACTIV-DRIVE menjalniki na japonskem tržišču
Februar 2012 – Mazda CX-5, prva Mazda s celotnim naborom SKYACTIV TECHNOLOGY (SKYACTIV-G ali SKYACTIV-D, SKYACTIV-DRIVE, SKYACTIV-CHASSIS in SKYACTIV-BODY)

* Monotsukuri Innovation je Mazdina iniciativa, ki omogoča hitro prilagoditev na spremembe na trgu ter sočasno upoštevanje ustreznega ekonomskega vidika. Združuje številna področja znotraj podjetja, kot so razvoj, proizvodnjo in nabavo. Gre za projekt strukturnih reform, ki so temeljito spremenile način proizvodnje avtomobilov pri Mazdi in omogočile razvoj tehnologij SKYACTIV.

Vir: Mazda

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
X Games Los Angeles: zlata medalja za Sébastiena Loeba!
Novi Focus ST navdušuje z zmogljivostjo, vodenjem, prefinjenostjo in slogom ter je Fordov prvi globalni športni avto