Novice

Precejšnje povpraševanje po Toyoti Mirai

Pri Toyoti so zgolj na domačem trgu v enem mesecu prejeli okrog 1.500 naročil za novi Mirai, ki ga poganjajo vodikove gorivne celice.

Pri Toyoti so objavili dokaj presenetljive podatke o prodaji prvega velikoserijskega avtomobila na vodikove celice, ki so ga na japonskem trgu pričeli prodajati 15. decembra lani. Zgolj v slabem mesecu dni so prejeli kar 1.500 naročil, kar je presenetilo celo največje optimiste. Ob lansiranju modela so namreč pri enemu izmed največjih avtomobilskih koncernov na svetu ocenjevali, da jih bodo prodali na Japonskem okrog 400 – do konca leta 2015!

Zaradi velikega povpraševanja po vozilu, ki se ponaša s 113-kilovatnim električnim agregatom ter 480-kilometrskim dosegom, so pri Toyoti naznanili dokajšnje podaljšanje čakalne dobe za potencialne kupce.

Okrog 60% naročil je prišlo s strani vladnih služb ter rent-a-car podjetij, ostalih 40% pa s strani individualnih kupcev. Največ naročil je bilo v Tokiu ter prefekturah Kanagaea, Aichi ter Fukuoka. Na Japonskem Mirai stane od 7.236.000 jenov dalje (cca. 53.000 evrov), vključno z davkom.

V ZDA je cena vozila na vodik od 57.500 ameriških dolarjev dalje, ob upoštevanju vseh možnih subvencij pri nakupu pa se lahko končna cena zniža za skoraj 13.000 ameriških dolarjev. Toyota bo ameriškim kupcem ponudila tudi možnost najema vozila za 499 dolarjev na mesec za obdobje 36 mesecev, pri čemer bo potrebno plačati 3.649 dolarjev pologa.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znani slovenski ceni za BMW i3 in i8
Tudi Mercedes-Maybach v smeri športnega terenca