Novice

Tudi Mercedes-Maybach v smeri športnega terenca

Kljub temu, da so ob predstavitvi pregrešno dragega Mercedes-Maybacha S600 pri Daimlerju zanikali prihod luksuznega športnega terenca, so se očitno načrti hitro spremenili.

Na avtomobilskem salonu v Detroitu je Dieter Zetsche, izvršni direktor Daimlerja, izjavil, da je zelo verjetno, da naj bi oznako Mercedes-Maybach nosil tudi športni terenec. Odločitev koncerna ne bi bila posebno presenečenje, saj je povpraševanje po ultra luksuznih športnih terencih vse večje. Range Rover in Porsche Cayenne že nekaj let beležita odlične prodajne rezultate, v boj pa se bosta kmalu podala tudi Bentley z Bentaygo in Maserati z Levantom.

O vstopu v segment športnih terencev razmišlja še britanski proizvajalec luksuznih vozil Rolls Royce, ki bo odločitev sprejel še letos. Veliko besed je bilo napisanih tudi o novem Lamborghinijevemu športnemu terencu Urus, ki zaenkrat še ni uradno potrjen.

V skladu s številnimi napovedi je jasno, da želi svoj kos pogače tudi Daimler, ki naj bi v boj poslal športnega tenca iz vrst Mercedes-Maybacha. Novi terenec naj bi slonel na obstoječem modelu GL, ki ima možnost notranje razporeditve s sedmimi sedeži. Kmalu bo prišla osvežitev za model GL, ki se bo hkrati preimenoval v GLS ter s tem poudaril povezavo z razredom S.

Avtomobilizem.com. (Vir: Carscoops. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Precejšnje povpraševanje po Toyoti Mirai
Citroën pripravlja Cactusu podobnega športnega terenca