Novice

Predčasno razkrit novi Mercedes-Benzov razred G

Kljub napovedi, da bodo še zadnje maskirne folije snete šele 15. januarja na prvem nastopu v Detroitu, so v javnost že danes pricurljale nezakrite fotografije nove generacije terenske legende.

Po zaslugi Autoweek.nl si tako že danes lahko ogledamo prve fotografije robustnega terenca, ki – nobeno presenečenje – na zunaj ni preveč spremenjen. Še največ razlik je videti pri prednjih žarometih, odbijačih in maski, pri čemer veliki emblem zakriva radarske senzorje, ki naj bi po predvidevanjih poskrbeli za delovanje sistema delno avtomatizirane vožnje.

Glede na dogodke je morda tokratno predčasno razkritje res slučajno in nenamerno, saj je Daimler pred le nekaj urami pošiljal uradno objavo o tem, kako zamaskirani novi razred G premaguje testo stezo na Schöckl, 1.445 m visoko goro v bližini avstrijskega Graza. Na 5,6-kilometrski vožnji je namreč mnogo preprek, ki jih mora biti sposoben premagati prav vsak član Mercedes-Benzove družine G.

V uradnem sporočilu so bile razkrite tudi prve tehnične podrobnosti, kjer so izpostavili predvsem še izboljšane terenske zmogljivosti ter uglajenost na cesti na račun novega neodvisnega prednjega vzmetenja. Vstopni in izstopni kot znašata 31° oziroma 30°, novi razred G naj bi lahko zabredel v 70 cm visoko vodo ali blato. Odmik od podlage med osema je 241 mm, novinec pa je opremljen z novim 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom 9G-Tronic, tremi zaporami diferencialov ter dodatnim prednastavljenim načinom za terensko vožnjo G-Mode.

Več podrobnosti o notranjosti smo izvedeli že decembra lani, za popolno sliko in podrobnejše tehnične informacije pa bomo morali predvidoma počakati do napovedanega datuma razkritja.

Avtomobilizem.com (Vir: Daimler, Carscoops. Foto: Daimler, Autoweek.nl.)

 

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Predčasno razkrit novi Mercedes-Benzov razred G"


sporty
6 leta 3 meseci nazaj

V bistvu je komplet spremenjen, ostro oko takoj opazi da je popolnoma nov avto in ne nasminkan stari ?

chad
6 leta 3 meseci nazaj

Vprašanje koliko so te slike zanesljive.

limas
6 leta 3 meseci nazaj

Avto v obliki cegla, ki ga na vsakem resnem terenu pohrusta nekaj deset tisočakov cenejša lada niva.

RedBaron
6 leta 3 meseci nazaj

Niva je sicer dobra, ampak manjkajo ji zapore diferencialov (ima samo zaporo srednjega), zato na nekem zahtevnem terenu, pomoje, ne more konkurirati G-ju…

JG2
6 leta 3 meseci nazaj

Mislim da se hudo motiš glede terenskih zmogljivosti MB G.

frgo
6 leta 3 meseci nazaj

zakaj… zakaj so se trudili tole maskirat?

jack86
6 leta 3 meseci nazaj

Marketing.

Firediver
6 leta 3 meseci nazaj

Ker so želeli čim dalj časa nategovati publiko z novim videzom. Ima kdo boljšo idejo glede razlage?

 
Infiniti z novo oblikovalsko linijo
Hyundai na CES z modelom na gorivne celice