Novice

Hyundai na CES z modelom na gorivne celice

Sejem potrošniške elektronike CES (Consumer Electronics Show), ki se odvija med 9. in 12. januarjem v Las Vegasu, bo prizorišče razkritja in podrobnejšega opisa tehnike, ki jo je Hyundai namestil v svež model s pogonom na gorivne celice.

V tem trenutku nam niso razkrili nikakršnih novih tehničnih podrobnosti o novem modelu. Še več, zaenkrat nam niso zaupali niti imena. Pravzaprav gre samo za ponovno napoved avta, o katerem smo lansko poletje že pisali, le da so tokrat zanj objavili sveže fotografije ter napovedali, da bo opremljen s sistemom ADAS (Advanced Driver Assistance System oziroma naprednim vozniško-asistenčnim sistemom). Ker je to pravzaprav celoten opis v tem trenutku lahko samo sklepamo, da gre pri njem za naslednji korak Korejcev v smeri samovozečih avtomobilov.

Slednje potrjuje tudi objava sklenitve partnerstva s tehnološkim podjetjem Aurora, s katerim bodo sodelovali na razvoju programske in strojne opreme za avtonomna vozila s ciljem doseganja 4. stopnje po klasifikaciji SAE. Prvi samovozeči avtomobili Hyundai naj bi se na trgu znašli do leta 2021.

Serijski izdelavi prilagojen model je nadgradnja koncepta FE Fuel Cell, ki ga je Hyundai predstavil lansko leto v Ženevi. Za pokušino, takrat je Hyundai zanj napovedoval 4. generacijo sistema gorivnih celic, ki naj bi ob 20 odstotkov manjši masi sistema in 10 odstotkov večji učinkovitosti glede na gorivne celice vgrajene v modelu ix35 FCEV zagotavljal kar 800-kilometrski domet.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Predčasno razkrit novi Mercedes-Benzov razred G
Če bi vam Nissan bral misli …