Novice

Prenova je Genesisu G70 odnesla ročni menjalnik

Korejci so poslali v javnost prve fotografije osveženega G70. Te razkrivajo prečiščen in zelo eleganten videz, ki pa skriva za puriste vožnje neljubo presenečenje.

Osvežitev je G70 tudi oblikovno bolj uskladila z aktualnim oblikovalskim jezikom Genesisa. Tega zaznamujejo žarometa, razdeljena v dva navidezno ločena dela, zajetna maska motorja in stilsko oblikovane odprtine za vstop hladilnega in polnilnega zraka v prednjem odbijaču. Bočna linija je ohranila elegantno-dinamične pojavo, opaziti pa je tudi odprtini v levem in desnem prednjem blatniku, takoj za prednjimi kolesi, ki naj bi služili odvajanju zraka iz predela prednjih koles.

Osvežen je tudi zadnji del G70, kjer se tema dvodelnih žarometov ponovi v zadnjih svetilkah. V spodnjem delu zglajenega zadnjega odbijača je opaziti še poudarjeno velika ovalna zaključka izpušnih cevi in med njima vdelan difuzor.

V kabini je osrednji zaslon zrasel na 10,25 palcev diagonale z Genesisu lastnim uporabniškim grafičnim vmesnikom, manjkale pa ne bodo niti povezljivost Apple CarPlay in Android Auto ter sposobnost programskih nadgradenj preko oblaka. V brezžičnem polnilniku bo telefon po novem odložen vodoravno namesto pokončno. To pa so očitno tudi vsi popravki v kokpitu.

Pravzaprav so bili pri Genesisu še zelo skromni z opisom modela, saj so nam zagotovili, da bodo postregli z vsemi podrobnostmi prihodnji mesec. Slednje bodo vključevale tudi opis pogonskih sklopov, ki so nam jih tokrat zamolčali, a se že ve, da med njimi ne bo več opcije ročnega menjalnika. Zanj naj bi bilo premalo interesa trga, da bi lahko opravičili njegovo ohranitev v ponudbi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Genesis.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenova je Genesisu G70 odnesla ročni menjalnik"


frgo
3 leta 6 meseci nazaj

hud rilec

 
Uber v pospešeno elektrifikacijo flote
Land Rover Defender ravno tako kot priključni hibrid