Novice

Land Rover Defender ravno tako kot priključni hibrid

Land Rover je za Defender modelnega leta 2021 pripravil nov paket opreme in motorne opcije. Med slednjimi najbolj izstopa priključni hibrid.

Nova pogonska pridobitev v Defenderju sliši na ime P400e, pogonski sklop pa tvorita dvolitrski turbobencinar, navit na 300 KM, ter elektromotor, ki dvigne sistemsko moč na največ 400 KM. Tako motoriziran Defender pospešuje do 96 km/h (60 milj na uro) 5,4 sekunde in doseže največjo hitrost 209 km/h. Defender P400e se zmore voziti zgolj na elektriko tako po urejenih cestah kot tudi po neutrjenem terenu in sicer največ 43 km daleč, preden je treba ponovno polniti baterijo.

Priključno-hibridni Defenderji so serijsko opremljeni z 20-palčnimi kolesi, elektronsko krmiljenim zračnim vzmetenjem in polnilnim mestom na levi strani vozila. Dobavljivi so v pet- in šestsedežni izpeljanki kabine.

Defenderjem so namenili tudi nov dizelski motor in sicer trilitrski vrstni šestvaljnik v izpeljankah D200, D250 in D300. Prvi razvija 200 KM in 500 Nm navora, drugi 250 KM in 570 Nm navora, najzmogljivejši pa, uganili ste, 300 KM in 650 Nm navora. Vsi trije dizli so serijsko nadgrajeni z blagim hibridnim sistemom z 48-voltnim generator-zaganjalnikom.

Dizlom in priključnemu hibridu bodo družbo delali še bencinski agregati v izpeljankah P400 in P300. V prvem je v nosu vprežen trilitrski šestvaljnik, ki mu pomagati dihati kombinacija zaporedno vezanega električno gnanega puhala ter klasičnega turbopuhala.

Novost v ponudbi je še paket opreme X-Dynamic, ki vključuje lahka platišča, obarvana v kombinacijo satenastega temno sivega odtenka in visoko sijočega črnega laka. Črno sivi temi platišč se pridružujejo še črni dodatki na ohišjih zunanjih ogledal, okvirjih stekel in obrobah blatnikov. V kabini zaznamujejo paket X-Dynamic osvetljene obloge pragov ter posebej trpežne prevleke sedežev iz tako imenovanega materiala Robustec.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova je Genesisu G70 odnesla ročni menjalnik
Volkswagen širi paleto modelov Golf

Več vsebin

Novice

Nova modularna platforma za prihajajoče športne terence Land Rover in Jaguar