Novice

Prenova Maseratijevega Ghiblija

Na avtomobilskem salonu v kitajskem Chengduju je znamka Maserati predstavila kozmetično prenovljeni model Ghibli. Glede na opremski paket bo po novem nosil oznake Ghibli, Ghibli GranLusso oziroma Ghibli GranSport.

Pri Maseratiju so njihovega predstavnika višjega srednjega razreda, ki je luč sveta ugledal pred štirimi leti, zgolj nežno osvežili, zato bodo zgolj najbolj pozorni uzrli spremembe (rahlo preoblikovani sprednji in zadnji odbijači).

Obe novopoimenovani različici (GranLusso in GranSport) se lahko po novem pohvalita z matričnimi LED žarometi. Po pričakovanjih je bila rahle osvežitve deležna tudi notranjost, prenovljeni Ghibli pa se lahko pohvali še s sodobnejšimi varnostno-asistenčnimi sistemi (kot del paketa Driver Assistance).

Več sprememb je moč opaziti pod motornim pokrovom, kjer je 3,0-litrski agregat V6 pridobil dodatnih 20 »konjev« ter 30Nm navora (430 namesto 410 KM). Tako motoriziran Ghibli (AWD) je po novem za 0,1 sekunde hitrejši pri pospeševanju od 0 do 100 km/h ter doseže 286 km/h najvišje hitrosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor 1. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novosti kitajskega Qorosa
Smartova samovozeča študija