Novice

Smartova samovozeča študija

Po najavi električno gnane študije so pri znamki Smart pokazali njene prve slike, svetovni javnosti pa jo bodo podrobneje prikazali na salonu v Frankfurtu. Smart Vision EQ Fortwo predstavlja Mercedesov pogled na popolno avtonomno vožnjo v mestih.

V najnovejši Smartovi študiji boste tako zaman iskali volan, saj naj bi omogočala povsem samodejno vožnjo, avtomobil(ček) pa bi bil namenjen taksi prevozom znotraj mestnih središč. Pod motornim pokrovom se nahaja električni agregat, ki ga napaja akumulator s kapaciteto 30 kWh, da lahko z enim polnjenjem prevozi približno 270 kilometrov. Pri Smartu hkrati navajajo, da bo lahko 2,70 metra kratek avtomobil povsem samodejno poiskal naslednjo polnilno postajo, ko ne bo v uporabi, na voljo pa bo tudi induktivno polnjenje.

Glede na to, da bo do popolne implementacije tovrstnega načina transporta preteklo še kar nekaj vode, je tudi sam Smart Vision EQ Fortwo oblikovan precej futuristično. Tako so namesto žarometov vgradili kar LED zaslone ter v sprednjo masko namestili zaslon »Black Panel«, preko katerega je možna komunikacija z ostalimi udeleženci v prometu.

In kako vidijo prihodnost mestne vožnje pri Smartu (oziroma Mercedesu)? Vožnjo z njihovim Vision EQ Fortwo bo mogoče naročiti preko posebne aplikacije s pomočjo pametnega telefona, avtomobil pa vas bo povsem samodejno dostavil do želenega cilja.

Avtomobilizem.com (vir: Motor Trend, Motor Talk; foto: Smart.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova Maseratijevega Ghiblija
Minijeva vizija električnega avtomobila z voznimi lastnosti go-karta