Novice

Prenova najbolj prestižne zvezde

Pri najstarejši avtomobilski znamki na zemeljski obli so kozmetično prenovili njihovo najbolj prestižno admiralsko ladjo, s katero želijo konkurirati celo najbolj luksuznim limuzinam z otoka (Rolls Royce, Bentley). Za novo Mercedesovo serijo S, ki sliši na ime Maybach Pullman, bodo morali potencialni kupci odšteti vsaj pol milijona evrov ter dodati še nekaj »drobiža« za davek.

Po lanskoletni kozmetični prenovi Mercedesovega razreda S je bila tovrstne osvežitve deležna še najbolj prestižna različica, s katero nagovarjajo petične kupce. Na zunaj je tako moč opaziti nekatere nove oblikovne detajle (sprednja maska), ki smo jih prvič lahko videli pri konceptnem modelu Vision Mercedes Maybach, ki je bil predstavljen pred dvema letoma na Pebble Beach Concours d’Elegance.

V notranjosti 6,5 metrov dolge limuzine bodo potniki deležni največjega luksuza, ki si ga je moč zaželeti v svetu avtomobilizma. Kot smo že vajeni pri Mercedesovi liniji Pullman, lahko zadaj sedijo štirje potniki, ki so obrnjeni drug proti drugemu ter so povsem ločeni od spredaj sedečih.

Pod motornim pokrovom pol milijona evrov drage limuzine (cena brez davka) se nahaja 6-litrski dvanajstvaljnik, ki proizvede izjemno impresivnih 630 »konjev« (1.000 Nm najvišja navorska vrednost), ki pripomorejo, da limuzinski kolos pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 6,5 sekundah.

Avtomobilizem.com (Vir: Caradvice. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijev električni zastavonoša bo prišel leta 2022
Bo Varekai prvi Aston Martinov SUV?