Novice

Prenova Audija Q4 e-tron kot odgovor na priljubljenost Teslinega modela Y

Audi je v prvih šestih mesecih dvignil prodajo modela Q4 e-tron za 51 odstotkov, s tehnološko nadgradnjo modela pa želi še povečati povpraševanje za svojim električnim športnim terencem.

Nemški avtomobilski velikan vsekakor ne želi še naprej prepuščati  Tesli tako velik kos pogače električnega avtomobilskega trga. Q4 e-tron je najpomembnejši električni model znamke, ki bo z novim sinhronim elektromotorjem na zadnji osi poskušal prepričati kar se da veliko kupcev.

Večja moč in hitrejše polnjenje

Na račun novega elektromotorja je povečana moč različice Q4 45 e-tron na 210 kilovatov in štirikolesno gnane različice Q4 55 e-tron Quattro na 250 kilovatov. Pri slednji je pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro 5,4 sekunde, kar je 1,3 sekunde hitreje kothttps___www.carscoops.com_wp-content_uploads_2023_09_Audi-Q4-e-tron-00007-1024x630 pri različici s pogonom zadaj. A bolj kot v  pospešku je razlika med obema izvedenkama v moči polnjenja litij-ionske baterije.

Baterija z zmogljivostjo 77 kilovatne ure je serijska, toda pri osnovni izvedenki se lahko polni z najvišjo močjo 135 kilovatov. Ob izbiri štirikolesno gnanega Q4 e-tron se moč polnjenja dvigne na 175 kilovatov, kar zmanjša čas polnjenja od 0 do 80 odstotkov na 28 minut.

Po drugi strani nudi različica s pogonom zadaj daljši doseg, 562 kilometrov. Močnejši in nekoliko bolj potraten štirikolesno gnani Q4 e-tron ima po podatkih WLTP 517 kilometrov dosega.

Nov umeten zvok motorja

Med vožnjo bo po novem za zvočne učinke (umeten zvok motorja na notranje zgorevanje) skrbel prenovljen zvočni sistem. Izboljšan, predvsem bolj naraven, naj bi bil občutek med vožnjo, a kdor ne želi poslušati teh zvokov, jih lahko vedno izključi. Med drugimi posodobitvami je tudi 15 milimetrov nižje vzmetenje in nekaj dodatnih kosov serijske opreme. Po novem so sprednji ogrevani sedeži dodani serijsko, enako velja za električno odpiranje prtljažnih vrat.

Oblikovno ostaja Q4 e-tron enak predhodniku. Nov je le paket Edition S, ki prinaša športnejša 21-palčna platišča in novo barvno kombinacijo. Proizvodnja bo še naprej tekla v nemški tovarni Zwickau, proti koncu leta pa bodo zagnali proizvodnjo modela tudi v Bruslju, kjer ta trenutek še izdelujejo model Q8.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota z novo tehnološko napredno proizvodno linijo
Lexus bo v Tokio pripeljal nov koncept