Novice

Lexus bo v Tokio pripeljal nov koncept

Japonski avtomobilski proizvajalec bo s še neimenovanim konceptom ponudil vpogled v novo generacijo električnih modelov.

Lexus bo na letošnjem dogodku Japan Mobility Show v Tokiu med drugim predstavil koncept, ki najavlja novo generacijo električnih modelov te znamke. Z njim naj bi predstavili novo modularno zasnovo in zmogljivejše baterije, ki naj bi omogočale vsaj 800 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Znamka Lexus, ki ima ob svoji hibridni paleti trenutno v ponudbi le električni model RZ, sicer načrtuje predstavitev nove generacije električnih modelov v letu 2026. Kot razkrivajo, bo ta zasnovana na modularni osnovi in s prenovljeno platformo programske opreme. Modularna zasnova šasije bo omogočala proizvodnjo vozil naslednje generacije skladno z novimi procesi, ki bodo omogočali načrtovano doseganje ogljične nevtralnosti.

Najverjetneje bodo pri zasnovi in proizvodnji novih Lexusovih električnih modelov izkoristili vse tehnološke novosti, ki so jih predstavili pri njihovem starševskem podjetju Toyota. Te vključujejo modularno zasnovo vozil, proizvodnjo z uporabo tehnologije “gigacasting” in vgradnjo novih generacij baterij, vključno z baterijami z elektrolitom v trdnem stanju.

Avtomobilizem.com (Vir: Inside EVs. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova Audija Q4 e-tron kot odgovor na priljubljenost Teslinega modela Y
Testi avtonomnega avtobusa na evropskih cestah