Novice

Toyota z novo tehnološko napredno proizvodno linijo

Japonski avtomobilski proizvajalec je pokazal novo generacijo proizvodne linije za izdelavo električnih vozil in linije za razvoj baterij z elektrolitom v trdnem stanju.

Podobno kot pri ameriškem proizvajalcu električnih vozil Tesla, tudi pri Toyoti iščejo nove načine optimizacije proizvodnje z namenom povečanja učinkovitosti in zmanjševanja stroškov. V njihovem japonskem proizvodnem obratu Myochi so predstavili novo sodobno linijo, ki omogoča izdelavo vozila z uporabo tehnologije “gigacasting”.

Proizvodnja električnih vozil skladno s to tehnologijo poteka ob uporabi šasije kot samostojne komponente oziroma odlitka, ki nadomešča običajne šasije, sestavljene iz večjega števila sestavnih delov. Prednosti te tehnologije so večja togost, nižja masa, obenem pa omogoča poenostavitev in pospešitev proizvodnega procesa. Pri Toyoti naj bi uporabili znanje in izkušnje s področja izdelave kalupov in odlitkov v zahtevanih velikostih, pridobljene v proizvodnji motorjev. Razvijajo tudi nove analitične postopke, s katerimi bodo izboljšali kvaliteto in zmanjšali število defektnih odlitkov.

Predstavili so še novo modularno strukturo električnih vozil, ki jo sestavljajo trije moduli in bo omogočala hitrejšo, bolj prilagodljivo in učinkovitejšo avtomatizirano proizvodnjo električnih modelov. Ena od predstavljenih novosti je tudi razvojna linija za baterije z elektrolitom v trdnem stanju, pri katerem so inženirji japonskega avtomobilskega proizvajalca že dosegli občuten napredek.

Pri Toyoti načrtujejo predstavitev deset novih električnih modelov do leta 2026, z načrtovano prodajo 1,5 milijona enot letno.

Avtomobilizem.com (Vir: Inside EVs, Toyota. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škodina Superb in Kodiaq uspešno opravila preizkuse
Prenova Audija Q4 e-tron kot odgovor na priljubljenost Teslinega modela Y