Novice

Prenova tudi za BMW X5 M in X6 M

Znamka BMW razkriva osvežena modela X5 M in X6 M, ki še naprej ostajata v vrhu ponudbe tega segmenta.

Po nedavni predstavitvi prenovljenih različic modelov X5 in X6 sedaj pri bavarskem avtomobilskem proizvajalcu razkrivajo osveženi zmogljivejši različici z oznako M. Kot prva modela športnega oddelka znamke BMW dobivata 48-voltno tehnologijo blagega hibrida, ki dopolnjuje zmogljivosti izboljšanega bencinskega osemvaljnika.

Podobno kot pri prenovi različic X5 in X6, tudi osvežitev zmogljivejših različic, ki bosta na voljo izključno s športno poudarjenim paketom Competition, ne prinaša večjih sprememb videza zunanjosti. Skladnost s trenutno aktualnimi smernicami oblikovalcev nemške znamke zagotavljajo rahle spremembe sprednjega dela z ožjimi žarometi in drugačno zasnovo maske, zadaj pa za prepoznavnost poskrbi nova grafika zadnjih LED luči v kombinaciji s črnim difuzorjem in štirimi izpušnimi cevmi. Petdesetim posebnim barvnim odtenkom programa BMW Individual se pridružujejo tri nove nianse (Brooklyn Grey, Isle of Man Green in Frozen Pure Grey), videz pa zokrožajo platišča iz aluminija v velikosti 21 ali 22 palcev.

V notranjosti ohranjajo športno noto s kombinacijo površin v videzu ogljikovih vlaken in površin, oblečenih v usnje, najbolj opazno spremembo pa predstavlja nov ukrivljen zaslon, ki združuje 12,3-palčni zaslon digitalne plošče in 14,9-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema. Za njegovo delovanje skrbi nova različica operacijskega sistema (BMW Operating System 8), možnosti prikaza pa, poleg projicirnega sistema na vetrobranskem steklu, vključujejo tudi posebno grafiko M. Upravljanje nastavitev preko enako imenovanega menija je dostopno z enim pritiskom gumba na osrednji konzoli, vozniku v pomoč pa bo tudi razširjena paleta asistenčnih sistemov, vključno z novimi funkcijami parkirnega pomočnika Parking Assistance Professional.

Pogonski sklop sestavlja kombinacija izboljšanega 4,4-litrskega bencinskega osemvaljnika V8 v kombinaciji z 48-voltno tehnologijo blagega hibrida. Električni motor je vgrajen v ohišje 8-stopenjskega samodejnega menjalnika M Steptronic in dodaja 9 kW ob 200 Nm navora. Pogonski sklop razvije 460 kW (625 KM) in 750 Nm navora, ki zagotovita pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 3,9 s in do 200 km/h v 13,6 s, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h (oziroma 290 km/h v primeru izbire opcijskega paketa M Driver). Standardno bo na voljo štirikolesni pogon M xDrive z aktivnim diferencialom zadaj, športni izpušni sistem s prilagodljivimi loputami in prilagodljivi sistem vzmetenja Adaptive M Suspension Professional.

Premiera prenovljenih modelov BMW X5 M in X6 M je načrtovana za prihodnji mesec, pričetek proizvodnje v obratu Spartanburg pa je predviden v letošnjem aprilu.

Avtombilizem.com (Vir: Carscoops, BMW. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Prenova tudi za BMW X5 M in X6 M"


mavrica
1 leto 2 meseci nazaj

že pase, pa še dobro ni v salonu

Firediver
1 leto 2 meseci nazaj

Te “ledvičke” so postale že tako groteskne, da spominjajo na “rilec” kralja živali (ne mislim na leva).

xxl
1 leto 2 meseci nazaj

Če pa gre ko prasica. 😀

 
Bentley Batur bo zadnji model z ikoničnim dvanajstvaljnikom
Fiat že letos z dvema novima električnima modeloma