Novice

Prenova za Jaguarjev F-Pace

Jaguarjev športno uporabni F-Pace, ki sicer velja za enega njihovih najbolj pomembnih modelov, je po štirih letih od svojega prihoda na trg doživel prvo večjo kozmetično prenovo. Nova verzija se ponaša z detajlno osveženo notranjostjo, na voljo pa je tudi priključno hibridna opcija z več kot 400 KM največje moči.

Model F-Pace velja za najbolj prodajan Jaguarjev model, ki že od svojega prihoda na trg velja za enega bolj mikavnih predstavnikov segmenta. Zatorej ne čudi, da se pri tokratni kozmetični prenovi niso pretirano dotikali njegove zunanjosti, kjer so še najbolj opazna preoblikovana svetila (Double J Blade), drugačen pokrov motorja ter odbijača.

Precej več truda so namenili notranjosti, kjer F-Pace pred prenovo ni ravno blestel v primerjavi z bližnjo konkurenco (Audi Q5, Mercedes-Benz GLC). Prenovljena verzija naj bi se tako ponašala z žlahtnejšimi materiali ter povsem novo infozabavno enoto (Pivi Pro) z 11,4-palčnim ukrivljenim zaslonom s tehnologijo HD. Pri Jaguarju pravijo, da je pri novi multimediji možno kar 90 odstotkov vseh ukazov izvršiti z največ dvema dotikoma. Podrobne prenove so bila obenem deležna upravljala klimatske naprave ter ročica samodejnega menjalnika.

Pod motornim pokrovom prenovljenega Jaguarjevega srednje velikega SUV bo moč najti tri turbodizelske agregate, dva turbobencinska ter po novem tudi priključni hibrid. Vse verzije imajo serijski 4×4 pogon ter osemstopenjski samodejni menjalnik. Na dizelski strani, kjer se vse opcije ponašajo z 48V blago hibridno tehnologijo, sta na voljo dvolitrski štirivaljnik z močjo 163 KM in 204 KM ter šestvaljnik z močjo 300 KM. Pri bencinskih agregatih bo možno izbrati med dvolitrskim štirivaljnikom (250 KM) ter trilitrskim šestvaljnikom (400 KM), medtem ko se prvič na ceniku pojavlja tudi priključni hibrid (404 KM), s katerim naj bi bilo moč prevoziti dobrih 50 kilometrov zgolj s pomočjo elektrike.

Prenovljeni F-Pace je že na voljo na domačem trgu, kjer je potrebno za osnovno verzijo odšteti vsaj 40.860 funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress, Carscoops. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenova za Jaguarjev F-Pace"


JG2
3 leta 7 meseci nazaj

Lepo popravljen, sploh notri.

 
Združitev s PSA dviguje vrednost delnic FCA
Ferrari Portofino M je nadgradnja osnovnega modela