Novice

Ferrari Portofino M je nadgradnja osnovnega modela

Pri italijanskem proizvajalcu športnih avtomobilov so pripravili nadgrajeno in bolj zmogljivo različico njihovega vstopnega modela.

Ferrari Portofino M (M kot Modificata) je v primerjavi z osnovnim modelom doživel vrsto tehnoloških izboljšav, vključno z nadgrajenim pogonskim sklopom in novo šasijo. Rahlo osvežen videz zunanjosti prinaša spremembe predvsem sprednjemu delu z novim odbijačem, ki dodatno poudarja športnost in deluje še bolj agresivno.

Občutno nadgradnjo je doživel pogonski sklop, saj so Ferrarijevi inženirji za približno 20 KM povečali moč 3,9-litrskemu V8 motorju z dvema turbinama. Kljub večjim zmogljivostim po zaslugi vgrajenega filtra trdnih delcev motor ustreza okoljski normi Euro 6D, posebna zasnova izpušnega sistema pa poskrbi za to, da vgrajeni filter ne vpliva na zvočni podpis motorja.

Motor sedaj razvije 620 KM in je povezan z novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama, ki zamenjuje prejšnjo 7-stopenjsko avtomatiko. Novi menjalnik se ponaša z 20 odstotkov manjšim modulom sklopke in lahko prenese do 35 odstotkov večji navor. Dodatna moč in spremenjena razmerja prenosa omogočata malenkost hitrejši pospešek iz mirovanja do 100 km/h (3,45 s v primerjavi s 3,5 s) ter sekundo manj do 200 km/h (9,8 s).

Za razliko od osnovnega modela, kjer so vozniku na voljo tri nastavitve voznega načina, pri zmogljivejši različici še boljše vozne lastnosti omogoča 5 različnih nastavitev, vključno z Race, ki v kombinaciji z dinamičnim nadzorom (Dynamic Enhancer) dodatno poudari dejanja voznika. Opcijsko naj bi bila na voljo tudi naprednejša asistenčna tehnika (ADAS) ter ogrevani in zračeni sedeži za še več udobja med vožnjo.

Ferrari Portofino M je prvi model italijanskega proizvajalca, predstavljen po zaustavitvi proizvodnje zaradi pandemije koronavirusa, ter obenem njihov prvi avtomobil, razkrit zgolj preko spleta. Cena novega modela naj bi znašala 206.000 evrov, prve dobave pa so predvidene v sredini prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Ferrari.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova za Jaguarjev F-Pace
Kijina električna ofenziva