Novice

Volvo predstavil načrte za povečanje varnosti

Ob šestdeseti obletnici izmenjave znanja o varnosti Volvo ponuja dostop do digitalne knjižnice s tovrstnimi vsebinami ter predstavlja nekaj novosti za povečanje varnosti, ki naj bi bile v prihodnje na voljo v njihovih vozilih.

Pri Volvu so se tokrat prvič odločili, da svoje bogate izkušnje s področja avtomobilske varnosti delijo tudi z ostalimi proizvajalci. V svojih prizadevanjih za varnejše razmere v prometu za vse udeležence so tako predstavili kratek pregled nad varnostnimi elementi, ki so jih tekom let uvajali v svojih avtomobilih –  letos namreč mineva 60 let, odkar so leta 1959 predstavili tritočkovni varnostni pas, ki naj bi po nekaterih ocenah rešil več kot milijon življenj po vsem svetu, zahvaljujoč tudi odločitvi podjetja, da ta izum deli v interesu izboljšanja prometne varnosti.

Pri Volvu med drugim začenjajo s projektom E.V.A., ki temelji na rezultatih njihovih študij in ugotovitev, da so ženske zaradi anatomskih razlik bolj izpostavljene tveganjem za nekatere poškodbe v prometni nesreči.

V prihodnje naj bi v njihovih avtomobilih poleg omejitve najvišje dovoljene hitrosti na 180 km/h po letu 2020, uvedli tudi kamere in druga tipala v vozilu, ki naj bi nadzorovala psihofizično stanje voznika ter, v primeru vinjenosti in odvračanja pozornosti, omogočile opozarjanje voznika oziroma samodejno posredovanje vozila v primeru neodzivnosti. To posredovanje bi lahko vključevalo omejitev hitrosti avtomobila, opozarjanje podporne storitve Volvo on Call ter, kot zadnji ukrep, tudi aktivno upočasnitev in varno parkiranje avtomobila.

Poleg tega so predstavili tudi pametni ključ Care Key, ki naj bi omogočal vsakemu kupcu vozil Volvo določanje omejitve največje hitrosti avtomobila, preden ga na primer posodijo drugim družinskim članom ali mlajšim in neizkušenim voznikom, kot so najstniki, ki so šele pred kratkim opravili vozniški izpit. Care Key bo standardno na voljo v vseh avtomobilih Volvo od modelnega leta 2021 dalje.

Avtomobilizem.com   (Vir in foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova za Mercedes-Benzov GLC Coupe
Tucson bo prvi Hyundai s tretmajem N Line