Novice

Prenova za Renaultovo enoprostorsko ikono

Po štirih letih od predstavitve pete generacije Renaultovega enoprostorskega modela Espace, ki se je sicer v tej izvedbi dodobra približal športno uporabnim križancem, je čas za prvo večjo kozmetično prenovo. Oblikovno osvežena različica se bo v evropskih salonih znašla spomladi 2020, kupcem pa bodo prvič na voljo matrični žarometi.

Renaultovega Espacea, ki velja za enega izmed začetnikov družinskih enoprostorcev, sicer poznamo že vse od leta 1984, na trgu pa se je zvrstilo pet generacijskih izvedb. Zadnja verzija, ki smo jo prvič uzrli na pariškem avtomobilskem salonu leta 2014, je sedaj deležna prve večje prenove, ki pa je na zunaj precej decentna. Ostro oko bo tako uzrlo zgolj malenkostno prenovljene odbijače, nova platišča in barve ter drugačne žaromete. Pri slednjih bo Renault sploh prvič ponudil tudi opcijo matrične izvedbe, kar predstavlja novost pri znamki.

Malce več sprememb je bila deležna notranjost, ki jo zaznamujeta predrugačena centralna konzola ter najnovejša info-zabavna enota Easy Connect z 9,3-palčnim zaslonom, ki naj bi bila v primerjavi s predhodnico intuitivnejša in odzivnejša. Pri Espaceu se je od samega začetka prodaje pete generacije več kot 60 odstotkov kupcev odločilo za najvišji paket opreme Initiale Paris, kjer sta od sedaj na voljo dve novi usnjeni oblazinjenji (Black Titanium in Light Sand-Grey).

Pod motornim pokrovom bo na voljo 1,8-litrski turbobencinski agregat, poznan že iz modelov Megane RS in Alpine A110, ki proizvede 225 KM, za prenos moči pa skrbi 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik. Na dizelski strani  sta na voljo dvolitrska agregata s 160 KM ter 200 KM največje moči.

Po pričakovanjih se bo novi Espace ponašal z najnovejšimi varnostno-asistenčnimi sistemi, kjer si še posebno pozornost zasluži radarski tempomat, ki deluje med 0 in 160 km/h.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

9 komentarjev za "Prenova za Renaultovo enoprostorsko ikono"


Fnatic
4 leta 4 meseci nazaj

Smo imeli doma dva modela nekoč. To je sedaj čisto nekaj drugega. včasih je bil pojem za udobje, velikost itd..Zdaj pač to več ni.

4 leta 4 meseci nazaj

Stylish avto, ne pa tisti a krat b krat c volkscwagni.

ban
4 leta 4 meseci nazaj

jajca

4 leta 4 meseci nazaj

Espace je bil nekoč pojem udobja in prostronosti. S tem, ko so z zadnjim modelom šli na neuporaben crossover koncept, je samo še en v množici podobnih in podobno (ne)prostornih. Me ne preseneča, da se slabo prodaja.

jankometka
4 leta 4 meseci nazaj

samo kaj, ko bo motor šel pri 150.000km haha

4 leta 4 meseci nazaj

ni to vw , ki crkne pri 60 tisoč, vem iz lastnih izkusšenj, 2,0 tdi pri dve leti staremu passatu

4 leta 4 meseci nazaj

Fantje, na žalost so menjave motorjev na skoraj novih avtomobilih skoraj stalnica že. Tako da prej kot se navadimo, boljše bo. Imam veliko kolegov iz različnih pooblaščencev in tudi pri Toyoti kr masovno menjajo motorje. Ne samo pri pregovorno nezanesljivih znamkah Reno in VW…

chad
4 leta 4 meseci nazaj

Aja, katere motorje pa menjajo tako masovno pri toyoti?

 
Uber brez licence v Londonu
Združitev skupin FCA in PSA morda že v nekaj tednih