Novice

Združitev skupin FCA in PSA morda že v nekaj tednih

Glede na informacije, predstavljene zaposlenim obeh podjetij, naj bi bil dogovor podpisan že v prihodnjih tednih.

V finalizaciji procesa združitve naj bi sodelovalo preko 50 ljudi, oblikovali naj bi že devet delovnih skupin. Združitev naj bi na strani skupine Fiat Chrysler Automobiles nadziral vodja oddelka za razvoj in finančnik David Osterman, medtem ko naj bi na strani skupine PSA postopke nadziral Olivier Bourges, izvršni podpredsednik oddelka za strategije in program.

Naj spomnimo, konec oktobra so predstavniki obeh skupin potrdili potek pogovorov o združitvi in kmalu zatem predstavili prve podrobnosti dogovora, ki naj bi omogočil nastanek četrtega največjega avtomobilskega proizvajalca v svetovnem merilu. Združitev naj bi obema skupinama omogočila še večjo prisotnost na trgih Amerike in Evrope, precejšnje prihranke pa naj bi prinesla učinkovitejša porazdelitev virov, namenjenih razvoju novih platform, pogonskih sklopov in novih tehnologij.

Kljub večinoma pozitivnim odzivom na načrtovano združitev in zatrjevanju obeh podjetij o ohranitvi vseh znamk ter ohranjanju proizvodnih obratov, se s strani določenih delavskih predstavnikov in državnih uradnikov pojavlja zaskrbljenost glede obstoja nekaterih evropskih tovarn. Ocenjujejo, da bi lahko, kot posledica ohlajanja na področju avtomobilske industrije, nastal presežek proizvodnje v višini šestih milijonov enot, kar bi lahko postavilo pod vprašaj obstoj proizvodnih obratov skupine PSA v Veliki Britaniji in Fiatove tovarne v srbskem Kragujevcu. Obstajala naj bi tudi možnost, da bi pri skupini FCA za večjo skladnost s strožjimi okoljskimi zahtevami v Evropi, pričeli z vgradnjo čistejših motorjev koncerna PSA, kar bi lahko ogrozilo še njihove tovarne motorjev v Italiji in na Poljskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: PSA, FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova za Renaultovo enoprostorsko ikono
Elektrifikacija bo pri Audiju odnesla 9.500 delovnih mest