Novice

Prenovljena BMW serija 4

BMW je serijo 3 prenovil že pred skoraj dvema letoma, šele zdaj pa je podobno manjšo prenovo namenil tudi seriji 4. Dvovratni kupe, štirivratni Gran Coupe in kabriolet s trdo streho so okrepili vtis in pridobili nove agregate.

Prehiter pomežik in zlahka lahko spregledamo novosti v zunanjem videzu. Prenovljena serija 4 je v primerjavi s prejšnjo dobila nove prednje in zadnje žaromete LED in sprednje meglenke. Oblika žarometov je ostala nespremenjena, drugačen je le dizajn, ki zdaj spominja na tistega iz koncepta 2012. Drugačne oblike so tudi zračniki na prednjem odbijaču, malenkostno so spremenjene linije, tu pa so še minimalne razlike na zadnjem odbijaču. V ponudbo so Bavarci dodali dve novi barvi laka, Snapper Rocks Blue in Sunset Orange, ter dvoja aluminijasta platišča v 18-ih in 19-ih palcih velikosti.

2018-BMW-4-Series-01

Enako subtilna je prenova potniške kabine, kjer vse tri različice dobijo nov volanski obroč, dodatke iz aluminija in kroma, dvojni šiv na armaturni plošči, tri nova oblazinjenja in tri nove barvne kombinacije. Nemški proizvajalec ni pozabil na prenovo večopravilne enote. Za lažjo uporabo so zdaj na osnovnem zaslonu nameščene ploščice, ki jih uporabnik lahko premika in organizira po svojih željah. BMW je v odgovor na Audijeve digitalne merilnike pripravil multifunkcionalni digitalni zaslon z merilniki, kjer lahko voznik izbira med štirimi različnimi videzi.

2018-BMW-4-Series-02

Inženirji so na kupejevsko in različico Gran Coupe namestili trše vzmetenje ter s tem izboljšali vodljivost, brez da bi žrtvovali udobje. Izboljšano vzmetenje je namenjeno tudi izvedenkam z opcijskim paketom M Sport in tistim s prilagodljivim vzmetenjem. Kot pravijo pri BMW-ju, so izboljšali povratno povednost krmiljenja.

Ker so seriji 4 že junija 2016 namenili prenovljeno paleto agregatov, zdaj večjih sprememb ni. Vsi motorji, ki so vgrajeni v seriji 4, izhajajo iz najnovejše družine motorjev BMW EfficientDynamics in so opremljeni s tehnologijo TwinPower Turbo. Za vse nove modele vozil BMW serije 4 so na voljo trije bencinski motorji (BMW 420i, BMW 430i in BMW 440i) ter trije dizelski motorji (BMW 420d, BMW 430d in BMW 435d xDrive).

2018-BMW-4-Series-03

BMW M4 Coupe in BMW M4 Cabrio sta zdaj že v okviru osnovne opreme opremljeni s prilagodljivimi žarometi LED. Novo oblikovani zadnji žarometi LED so enaki kot pri šibkejših različicah, prav tako pa sta najmočnejša člana družine dobila prenovljeno večopravilno enoto ter nekaj edinstvenih dodatkov v notranjosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carsoops, BMW. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odštevanje do razkritja Opla Crossland X
Županja Madrida napoveduje radikalne ukrepe za znižanje onesnaženosti zraka