Novice

Prenovljeni 718 Cayman z novim imenom in manjšimi motorji

Po ženevski premieri brezstrešnega brata 718 Boxster, se na salonu v Pekingu predstavlja tudi malenkostno prenovljeni 718 Cayman.

Porsche tudi tokrat ni presenetil – Cayman je dobil novo ime, štirivaljna agregata in svež videz. Atmosferski šestvaljni motor je zamenjal prisilno polnjen dvolitrski štirivaljnik, ki proizvede 220 kilovatov moči in 380 njutnmetrov navora. Za bolj zahtevne kupce je tukaj še različica Cayman S, ki prinaša 257 kilovatov in 420 njutnmetrov navora.

Kaj to pomeni v praksi? Običajna različica Caymana s samodejnim menjalnikom PDK in dodatnim paketom Chrono potrebuje do stotice 4,7 sekunde (0,7 sekunde hitreje kot pri odhajajočemu modelu), medtem ko močnejši S do tja potrebuje 4,2 sekunde, kar je 0,5 sekunde manj kot do stotice pride zdajšnji Cayman S.

Poleg manjših motorjev in novega imena so pri nemškem proizvajalcu vozil optimizirali vozne lastnosti z bolj trdimi vzmetmi in stabilizatorji ter izboljšali povratno aktivnost blažilnikov. Volanski obroč obljublja večjo natačnost, zadnji kolesni par pa je postavljen malenkost širše.

Nekaj sprememb je vidnih tudi v potniški kabini. Nova je oblika zračnikov, volanski obroč si je dizajn sposodil pri modelu 918 Spyder in nameščena je nova večopravilna enota PCM. Na seznamu dodatne opreme se je znašel še povezljivostni modul, ki v 718 Caymana dodaja aplikacijo Porsche Car Connect, Apple CarPlay in dodatno vtičnico USB. Za še nekaj več denarja lahko večopravilno enoto opremijo z glasovnim nadzorom in aktualnim nadzorom stanja na cestah

Kupci Porsche 718 Cayman v Nemčiji že lahko naročijo po ceni od 51.623 evrov in 718 Cayman S od 64.118 evrov, vendar pričakujejo prve dostave v Evropi šele proti koncu septembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi bo razširil ponudbo s prestižnim terencem Q8
Nissanov Kicks končno odkrit