Novice

Prenovljeni Citroën C-Elysée za več udobja

V začetku leta 2013 je znamka Citroën na slovenskem trgu uradno predstavila drugo generacijo racionalne limuzine C-Elysée, ki je zdaj doživela svojo prenovo.

Prostorna in trpežna limuzina, namenjena globalnim trgom, dobiva s prenovo svežo zunanjost, ki jo zaznamujejo izrazitejši sprednji del, zadnje luči s tridimenzionalnim učinkom, nov okrasni profil, drugačna 16-palčna lita platišča in dve novi barvi karoserije.

Z vidika udobja in uporabnosti so prenovljeni C-Elysée obogatili s tehnologijami za več udobja uporabnikov, kot sta na primer sistema Connect Radio (ki uporabnikom prinaša prostoročno povezljivost ter podporo Android Auto oz. Apple CarPlay) in Connect Nav s 7-palčnim zaslonom na dotik.

Model je v sredozemski regiji naprodaj šele od leta 2012, od 2013 pa so ga vključili tudi v ponudbo na kitajskem trgu, ki je ob Turčiji in Alžiriji postal eno glavnih tržišč. Za večjo prepoznavnost modela in znamke so C-Elysée z dirkalnikom vključili tudi v prvenstvo FIA WTCC, kjer je Citroën je v treh letih sodelovanja osvojil tri naslove svetovnega prvaka med konstruktorji in tri naslove svetovnega prvaka med vozniki.

V odvisnosti od posameznega tržišča je C-Elysée na voljo z naborom različnih bencinskih in dizelskih agregatov, ki vključujejo PureTech 82, VTi 115, HDi 91 in BlueHDi 100, v kombinaciji z ročnim ali samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom.

Prenovljeni Citroën C-Elysée, ki ga v Evropi izdelujejo v španski tovarni Vigo, bo naprodaj od prvega četrtletja leta 2017.

Avtomobilizem.com (Vir: Citroën, Carscoops. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihajajoča Opel Insignia bo opremljena z naslednjo generacijo žarometov IntelliLux LED
Prvi električni Jaguar bo na cestah že leta 2018