Novice

Prenovljeni Tipo tudi v športno uporabni preobleki

Fiatov predstavnik kompaktnega razreda, ki ga poznamo v tej obliki od leta 2015, je doživel svojo medgeneracijsko prenovo. Kozmetično olepšanega Tipa bo moč prepoznati po rahlo osveženi zunanjosti, na voljo pa bo tudi v novi terensko navdahnjeni različici.

Prenovljeni Tipo modelnega leta 2021 bo po vzoru manjše Pande na voljo tudi v malce bolj atraktivni »terenski« različici z oznako Cross, ki naj bi zaradi svoje modne zasnove poskrbela za dvig prodajnih številk. Tipo Cross, ki je zasnovan na petvratni kombilimuzini, je od običajne verzije višji za 4 cm ter je opremljen z dodatnimi plastičnimi obrobami in zaščitami. Obenem se ponaša še z večjimi pnevmatikami ter rahlo modificiranim vzmetenjem, prevzetim od modela 500X.

Običajne prenovljene različice modela Tipo bo sicer moč prepoznati po preoblikovanem sprednjem odbijaču, novi obliki platišč ter novem logotipu, ki se je prvič pojavil na konceptu Centoventi na lanskoletnem ženevskem salonu, avtomobil pa bo na voljo s serijskimi LED žarometi. Znotraj se bo obenem ponaša še z novimi digitalnimi merilniki na 7-palčnem zaslonu ter novo infozabavno napravo UConnect5.

Pod motornim pokrovom se bo vrtel povsem novi litrski trivaljnik (100 KM, 190 Nm), ki zamenjuje dosedanji 1,4-litrski (95 KM). Na dizelski strani se bodo lahko kupci odločili za 1,6-litrski Multijet, ki ima po novem 10 KM več moči (130 KM), ali pa za osnovni 95 »konjski«.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Prenovljeni Tipo tudi v športno uporabni preobleki"


xxl
1 leto 8 meseci nazaj

Ni me navdušilo kaj berem. Cross bi moral bit tudi karavan.

mrtwelvetrees
1 leto 8 meseci nazaj

A je dobil senzor za dež ? 🙂

 
Bentley kmalu pod nadzorom Audija?
Študija napoveduje izenačitev stroškov izdelave električnih in tradicionalno gnanih avtomobilov do 2024