Novice

Bentley kmalu pod nadzorom Audija?

Pri skupini Volkswagen naj bi se odločali, da nadzor nad poslovanjem britanske znamke prestižnih avtomobilov Bentley v prihodnjem letu prevzamejo vodilni možje Audija.


Vodstvo skupine Volkswagen naj bi se za takšen korak odločilo zaradi letošnjih slabših rezultatov, ki so predvsem posledica pandemije koronavirusa. Po mnenju izvršnega direktorja skupine Herberta Diessa naj bi Audijevo vodstvo prestižnemu britanskemu proizvajalcu pomagalo k ponovni rasti ter lažji prebroditvi posledic odhoda Velike Britanije iz Evropske unije. V primeru nedoseženega trgovinskega dogovora bi se njihovi dobički namreč lahko zmanjšali do 25 odstotkov. Poslovanje Bentleya zaenkrat nadzoruje izvršni direktor znamke Porsche, Oliver Blume.

Pod Audijevim vodstvom naj bi se osredotočili predvsem na sodelovanje obeh znamk na tehnološkem področju, vključno s tehnologijo projekta Artemis, ki naj bi bila podlaga za zasnovo popolnoma električnega modela znamke Bentley in bi lahko predstavljala osnovo za nastanek prestižnega športnega križanca. Naslednika modelov Bentley Continental GT in Flying Spur naj bi bila zasnovana na prihajajoči električni platformi PPE (Premium Platform Electric), ki je v okviru skupine VW nastala v razvojnih oddelkih znamk Audi in Porsche. Kljub enotni platformi naj bi se Bentleyevi modeli razlikovali od modelov Audi in naj bi odražali drugačno vrsto prestiža kot naslednik admiralske ladje Audi A8, ki naj bi nastajal sočasno.

Skupina Volkswagen trenutno razmišlja o dodatni racionalizaciji poslovanja ter o tem, ali bodo znamke Lamborghini, Bugatti in Ducati še naprej ostale del njihovega portfelja, saj naj bi se v prihodnosti osredotočali predvsem na električna in avtonomna vozila ter na digitalizacijo. Direktor Audija Markus Duesmann naj bi po zadnjih informacijah poleg poslovanja znamke Audi skrbel tudi za nadzor tehničnih in finančnih delov znamke Bentley, ki zaenkrat kljub racionalizaciji še naprej ostaja del skupine.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Electrive.com. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fiat Panda gre po prenovi bolj v korak s časom
Prenovljeni Tipo tudi v športno uporabni preobleki